Skip links

Q&Avideo’s

Korte Q&A video’s verlagen de drempel voor bedrijven om waardevolle content te maken op basis van de reeds aanwezige expertise.

Onze aanpak Hoe werkt het?

 

Q&A video in blogs

Verrijk je bestaande content

De belangrijkste content is vaak al geschreven. Denk dan aan whitepapers of blogs die reeds op de website staan. De kunst is niet zozeer om nieuwe onderwerpen aan te boren, maar bestaande content te verrijken en nieuwe vragen van klanten en prospects te beantwoorden en toe te voegen aan deze content – een korte Q&A video is ‘by far’ de makkelijkste vorm om kennis vast te leggen.

Sales en consultants delen hun expertise in een 1:1 sessie

Voeg video toe aan blogs, whitepapers, landing pagina's en meer...

Plan een afspraak

Geef je SEO een boost!

De video podcast geeft je SEO initiatieven een boost. We hebben legio voorbeelden waarbij het toevoegen van video het verschil maakt om ook daadwerkelijk bezoekers naar de website te trekken. Google is en blijft namelijk de belangrijkste zoekengine voor vele buyers en het belang van video is al vele malen benadrukt in Google updates.

Juiste context voor Google (JSON-LD mark-up)

Plan een afspraak
Q&A video geeft boost aan SEO
Q&A video verhoogt engagement

Verhoogengagement

Waarom een Q&A video? Schrijven is een unieke competentie. En niet iedere customer-facing professional voelt zich comfortabel of heeft de tijd om iets op papier te zetten. Dus vaak wordt er gekozen om content creatie uit te besteden. Het probleem is alleen dat de specifieke kennis nooit op papier komt. Q&A video’s met een consultants of verkoper zijn kort en krachtig. Bovendien is het makkelijk om snel tot de kern te komen – voor meer video best-practices.

Laat zien wie je bent en win sneller vertrouwen

Hogere engagement = betere user experience

Plan een afspraak
Colombo

Creëer een video knowledge base

video

Hoe werkt het?

Stap 1 maken van Q&A video

1:1 Podcast

Verkopers of consultants vragen om een 1-minuut pitch in te spreken in een studio is tijdrovend. Bovendien is er slechts een hele kleine groep die dit wil doen. Een video podcast is de ultieme manier op authenticiteit te laten zien, omdat het niet meer is dan het opnemen van een gesprek.

Stap 2 maken van Q&A video

Clips editen in huisstijl

Wij hebben de ervaring in IT, verdiepen ons in de vragen en laten de verkopers en consultants ‘shinen’ door het beste materiaal vakkundig te presenteren zonder te veel kraaltjes. Gewoon simpel, omdat dit geloofwaardig is.

Stap 3 maken van Q&A video

Transcript voor SEO

We maken gebruiken van video platformen als Wistia, Vidyard en VideoAsk en zorgen ervoor dat we volledige controle hebben over de presentatie van video’s op iedere plek. Het grote voordeel is dat deze platformen bepaalde video SEO spelregels hebben geautomatiseerd waardoor onze SEO kennis altijd up-to-date is.

Stap 4 maken van Q&A video

Embed video

YouTube is lekker makkelijk en ideaal als je niet de ambitie hebt om prospects op je eigen website te laten landen. Mocht je meer leads willen genereren op je eigen website dan is het embedden en transcripten van video’s een must voor meer impact.

15MIN 15MIN

Kennismaken?

We bellen dezelfde dag terug!

    Veelgestelde vragen

    Voor de verkoper of consultant zijn de vragen vaak parate kennis. Het bedenken en reviewen van vragen is maximaal 2 uur werk en de podcast zelf maximaal 45 minuten waarvan we vaak 30-40% direct kunnen gebruiken voor publicatie.

    Iedere customer facing professional die gewend is om via Zoom, Teams of Google te presenteren is onze doelgroep. Geen enkele vorm van change management is nodig, omdat het enige verschil tussen een video podcast en een reguliere meeting is dat mogelijk meer dan 1-10 personen je performance beoordelen.

    De setting is niet anders dan de werkomgeving met een aantal nuances. Zo gebruiken we iets andere software, maar vooral belichting en geluid zijn belangrijker – dit is echter iets wat we vooraf kunnen testen. Additionele investeringen zijn hoogst uitzonderlijk.

    Een video podcast legt vaak een volledig gesprek vast en dit is intensiever voor alle betrokkenen. Bovendien is niet iedereen kijker geïnteresseerd in een lange aanloop. De kracht van een short form podcast is de vrij directe aanpak waarbij vraag en antwoord elkaar relatief snel opvolgen. Het doel is om buyers te helpen sneller inzicht te geven in de best passende antwoorden op bijvoorbeeld FAQ of minder gestelde vragen.