Skip links
online presentatie tools

Online Presentatie tools voor de Next Normal

Presentatie tools

Welke online presentatie tools zijn het meest effectief voor verkopers en kopers. 80% van de verkooptools zijn er namelijk op gericht verkopers te helpen productiever te zijn. De meeste van deze productiviteitstools wordt gebruikt om uitsluitend de verkoper een voordeel te bieden. En dat is prima, maar in welke mate geniet ook de prospect of klant een voordeel van digitale tools?

Sinds de start van de pandemie starten we met het testen van vele nieuwe verkooptools. We willen een aantal winnaars voorleggen die de digitale engagement en virtuele presentatie verbeteren. Dit doen we door een aantal vragen te beantwoorden en onze eigen ervaring te delen met de voor- en nadelen.

1 – Vidyard

Vidyard is het all-in-one videoplatform voor het hosten, verzenden en beheren van gepersonaliseerde video’s om de conversieratio’s te verhogen. Het video platform kan gebruikt worden voor marketing, sales of interne communicatie. Vanwege de diverse integraties met marketing automation en CRM systemen als SalesForce, Salesloft en Hubspot heeft het platform ook de volwassenheid die nodig is om de ROI van video te relateren aan leads en opportunities in de pipeline.

2 – VideoAsk

VideoAsk is een video oplossing om relaties te bevragen op een interactieve manier. Denk hierbij o.a aan video recruitment waarbij de 1e kwalificatie asynchroon verloopt, generieke surveys of een referral marketing route om de engagement te verhogen door de interactieve manier waarop VideoAsk zich presenteert.

3- Pitch.com

Pitch is de toekomst van ‘PowerPoint’. Het is een samenwerkingsplatform om de interactiviteit en snelheid van presentaties te verhogen. Het is echt een all-in-one collaborative presentatie platform met een geweldige integratie van video messaging als onderdeel van het platform. Daarnaast worden honderden templates geboden om zo snel mogelijk productief te zijn.

4- Mmhmm app

mmhmm app is een virtuele camera die ervoor zorgt dat je volledige controle hebt over de presentatie die je geeft. Dit doe je door de bronnen op je pc aan te spreken en deze simultaan te presenteren met jezelf in het stralende middelpunt.

5 – Riverside

Riverside is een podcast productie platform voor iedereen ongeacht de technische achtergrond. Het biedt de mogelijkheid om heel snel en zonder training de beste recordings vast te leggen. Daarnaast is het geluid goed omdat Riverside ervoor gekozen heeft om lokaal geluid op te nemen en pas te uploaden naar de cloud na de recording.

Hoe was het platform waardevol voor onze verkoopaanpak?

Vidyard: Met een team van 5 hebben we in 18 maanden tijd meer dan 1000+ gepersonaliseerde video’s gemaakt en het heeft ons vooral geholpen met prospecten. Prospects bellen na het versturen van een video is bij Vidyard 5x effectiever geweest dan welke andere vorm van prospectie dan ook. We kunnen bijna alles meten en het heeft ons geholpen de kwaliteit van onze pitch te begrijpen door gegevens te analyseren.

Vidyard

VideoAsk: We hebben 50+ VideoAsk-sequenties gemaakt voor meerdere scenario’s en twee scenario’s waren direct gerelateerd aan onze verkoopaanpak:

1 – Het gebruik van lead formulieren in combinatie met video.

2 – Om verwijzingen en aanbevelingen te vergroten door een videoreeks op te zetten.

Pitch: Het kostte ons minder tijd om een presentatie aan te passen met Pitch dan met PowerPoint. Door de intuïtieve look en feel voelden we ons binnen een uur een expert. Video’s zijn ingebed in de cloud, dus we hadden geen ‘geen geluidsproblemen’ toen we een video in onze presentatie deelden.

Pitch

Mmhmm: Iedere keer weer zijn onze relaties onder de indruk van de interactiviteit en diversiteit van dit platform. In tegenstelling tot de meeste platformen blijf je echt onderdeel van de presentatie. Want zeg nu eerlijk:”op het moment dat je kiest voor screenshare, draait het volledig om de content die toont en verdwijn jezelf van het toneel als verkoper”. Dit is waar mmhmm een einde aan heeft gemaakt voor ons. We zijn in staat om de aandacht er maximaal bij te houden door te personaliseren in extremis.

Riverside: Het platform geeft ons de mogelijkheid om heel snel podcasts te editen in een format dat eigenlijk direct resoneert. Het lukt ons om na een recording om binnen 5 minuten een demo te sturen die de klant direct zou durven posten op LinkedIn. That’s says it all…

Riverside

Waarom is het platform waardevol voor prospects of klanten?

Vidyard: De meeste mensen die de gepersonaliseerde video hebben bekeken, genoten van de ervaring. Het ontvangen van een asynchrone video geeft ‘vrijheid’ van keuze – het is de koper die beslist wanneer hij kijkt, stopt met kijken of uw video deelt met andere belanghebbenden.

“Veel mensen hadden het gevoel dat ze ons al kenden voordat we aan een digitale presentatie of workshop begonnen”

VideoAsk: Twee belangrijke redenen voor ons:

1 – Gebruik van video voor het downloaden van een whitepaper.

Vertrouwen kan worden gevestigd voordat u een whitepaper of e-book downloadt – en laten we eerlijk zijn, hoe groot is de kans dat uw inhoud wordt gelezen na de download? Laat het beste van jezelf zien vanaf de poort.

2 – Om verwijzingen en aanbevelingen te vergroten door een videoreeks op te zetten.

Klanten houden van de persoonlijke benadering zonder dat ze ter plekke hoeven te reageren.

Pitch: De koper krijgt meer waarde omdat de verkoper een betere ervaring kan leveren.

Mmhmm: Deze app geeft je publiek het entertainment gehalte dat nodig is om digitaal vergaderen ook echt een experience te laten zijn.

Riverside: Het platform is erg laagdrempelig waardoor het niet als overweldigend aanvoelt, maar gewoon een ander type video call.

Hoe kun je snel beginnen?

Vidyard: Instant bevrediging helpt om verandering te omarmen. Begin dus met een gelukkige verjaardagsvideo, uitnodigingen voor een evenement of een bedankvideo na een goed gesprek met iemand die je al kent en maak een korte video van 20-30 seconden.

“Verkopers zullen blijven doen wat ze altijd al deden, zelfs als ze niet tevreden zijn met de resultaten”. Waarom? Omdat onbekend succes veel pijnlijker is dan bekend falen.

VideoAsk: Maak korte trailervideo’s van 30 seconden als trigger om de whitepaper of het e-book op je website te downloaden, voordat je je publiek aanzet tot meer. Iets verderop kun je video’s van 1 minuut maken met de focus op het samenvatten van de waarde van het downloaden van de whitepaper.

Pitch: De flexibiliteit die aan de respondenten wordt gegeven bij het beantwoorden van een video gestuurde vraag – u kunt kiezen tussen video, audio en tekst. Converteer uw PowerPoint-presentatie naar Pitch (op het Pitch-platform) en volg en traceer elke interactie met uw presentatie. Het kost u slechts 1 minuut om het voor elkaar te krijgen.

Mmhmm: Maak een gratis account aan en richt de volgende zaken in:

  • Geef jezelf een plek in de virtuele ruimte
  • Bepaal de achtergrond van je ruimte zoals je dit ook doet voor Teams, Meet of Zoom
  • Toon je powerpoint presentatie binnen de ruimte

Riverside: Het platform kost een paar tientjes per maand en je kunt eigenlijk direct alles doen wat je nodig hebt om podcasts op te nemen. De makkelijkste manier om te beginnen is gewoon een keer je Zoom of Teams call inwisselen voor een Riverside call en op record klikken. Kijk vervolgens achteraf hoe fabuleus je de recordings kunt bewerken.

Wat is de meest bijzondere eigenschap?

Vidyard: De integratie met Outlook, Google, LinkedIn, Salesforce, desktop, Chrome-plug-in, de Android-app en iPhone-app maakt het eenvoudig om het platform te gebruiken. Vidyard is gewoon overal geïntegreerd.

VideoAsk: Maak korte trailervideo’s van 30 seconden als trigger om de whitepaper of het e-book op je website te downloaden, voordat je je publiek aanzet tot meer. Iets later in de salescycle kun je kiezen voor het maken van video’s van 1 minuut door bijvoorbeeld een whitepaper samen te vatten in context. 

Pitch: De combinatie van presenteren en online vergaderen voor zeer interactieve workshops.

Before:

Zoom en PowerPoint.

After:

Alleen Pitch gebruiken kan nu dus ook een optie zijn.

Mmhmm: De flexibiliteit die ik heb om de virtuele omgeving in te richten. Het geeft me de maximale vrijheid om exact te vertellen hoe ik het wil vertellen zonder ook maar een moment het contact met het publiek te verliezen. Ook Zoom heeft sinds kort de mogelijkheid om een virtuele camera te gebruik in combinatie met PowerPoint, maar mmhmm gaat 10 opties meer.

Riverside: Het gemak waarmee je een podcast kan opnemen zonder technische kennis is verbluffend eenvoudig. En de eenvoud waarmee je achteraf letterlijk iemand uit de ‘recording’ kunt knippen is echt top voor Q&A podcasts. Voor iedereen met twee linkerhanden een absolute aanrader.

Wat zijn de verbeterpunten?

Vidyard: Het platform heeft een functie om video’s bij te snijden, maar we trimmen video’s liever op onze telefoon of op Videoleap (app) voordat we de video uploaden. Het werkt gewoon sneller voor ons en waarschijnlijk ook voor jou.

VideoAsk: Bijna ‘perfect’ als het gaat om functionaliteit, maar wel eentje met een kleine gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat je precies in het midden staat bij het maken van video’s voor VideoAsk. Horizontale video’s worden altijd verticaal weergegeven, dus zorg ervoor dat je bent voorbereid – microfooncontrole, cameracontrole, lichtcontrole en in het midden staan … controleren.

Pitch: De videomogelijkheden bevinden zich nog in de bètafase en we wachten op enkele verbeteringen, maar het platform is relatief nieuw en ze leveren functies met een snelheid die we nog nooit eerder hebben gezien. Dus door een suggestie te doen, zou dit artikel binnen een week achterhaald zijn. Bekijk hun lijst met functies om te zien wat er gaat komen.

Mmhmm: De kwaliteit van het beeld is nog net even wat minder scherp dat ik gewend ben met een video call. Zelfs met een green screen is het zonder minitieus configureren gewoon net wat minder. Maar met een vaste thuiswerkplek loont het zeker de moeite om tot een ideale afstemming te komen. Als je daarentegen beschikt over een flexplek (ook binnen het huis) dan vind ik het een risico.

Riverside: Het platform is nu vooral gefocust om het productie proces te vergemakkelijken. Wat er nog aan ontbreekt is de flexibiliteit om met de frames te spelen zoals we dit doen in een video call. Waar wil je wie zien en het makkelijker maken om tijdens een recording iemand in de ogen te kijken door de frames dichterbij de camera te plaatsen.

De toekomst

Er zijn vele tientallen andere tools die wedijveren om een unieke positie in het digitale landschap. Onze verwachting is dat vele van deze oplossingen uiteindelijk als add-on verkrijgbaar zullen zijn binnen Zoom, Teams en Meet. Tegelijkertijd zullen de leiders in deze categorie proberen om hun unieke positie als standalone oplossing te handhaven door zelf vergelijkbare functies te bouwen.

Bekijk onze tien digitale presentatie tips voor verkopers voor de puntjes op de i

Leave a comment

Explore
Drag