Skip links

Verkoopmethode
de Trust Mindset

Verkoopmethode voor de ICT organisatie. We helpen je op weg met 20 scenario’s uit de praktijk. Voor verkopers en consultants die hun impact willen vergroten.
Download whitepaper
Verkoopmethode - De Trust Mindset whitepaper

CONSULTANCY ORGANISATIE

Altijd een relatie winnen

De Trust Mindset is een commerciële filosofie en een verkoopmethode voor IT consultancy bedrijven.

Onze overtuiging is dat sales en consultants effectiever kunnen zijn. Hoe? Het winnen van vertrouwen moet centraal staan. De ‘deal’ komt later.

Onze ambitie? Een methode die simpel genoeg is voor sales en consultants. En één taal voor iedereen. Met de Trust Mindset maken we dit mogelijk.

Download whitepaper

Een groter sales team

Samen verkopen moet op vrijwillige basis plaatsvinden. Niet iedere consultant staat te springen en soms is de verkoper daar schuldig aan. Ter illustratie, willen we in ieder geval deze uitspraak van consultants voorkomen: “Ik ben net nieuw. De verkopers die ik niet goed ken, vragen me of ik een introductie kan verzorgen. En ik vraag me dan af wie ben jij en heb jij mij wel eens wat gegeven?”

Sommige verkopers denken zich er makkelijk vanaf te maken. Hoe? Door Consultants zo snel mogelijk te vragen om een introductie. Helaas deze vlieger gaat niet op.

De introductie moet je als verkoper verdienen. Het argument dat consultant en verkoper beide hetzelfde logo vertegenwoordigen is niet voldoende.

Vertrouwen winnen start dan ook met interne verkoop. Collega’s moeten je vertrouwen. En consultants moeten begrijpen wie je bent als mens. En wat je aanpak is en je methode om te komen tot een resultaat.

Bouw sneller vertrouwen op met ons social selling framework.

Verhoog de sales effectiviteit met 20 realistische verkoopscenario’s.

Maak het koopproces persoonlijker vanaf het begin. Verstuur gepersonaliseerde video’s.

Download whitepaper

Rob van den Bogaard, accountmanager Copaco

“theNextSales heeft met de Trust Mindset een unieke verkoopmethode om vertrouwen te winnen. Het is geen verkooptrucje, maar een authenthieke manier van werken die ervoor zorgt dat je dicht bij jezelf kunt blijven. ”

Rob van den Bogaard, accountmanager Copaco

Sjors Brul, CEO Sbit

“De kracht van de Trust Mindset methode heb ik zelf mogen ervaren door hun persoonlijke benadering. Ze waren eigenlijk binnen voordat ik het doorhad op een natuurlijke manier.”

Sjors Brul, CEO Sbit

Gert-Jan van Halem, CTO Devoteam

“It helps you build a skillset to become a better consultant.”

Gert-Jan van Halem, CTO Devoteam

DE FILOSOFIE

Verkoopmethode voor iedereen

De consultatieve verkoopmethode met de Trust Mindset is simpel. En dat moet ook wel. Het doel is namelijk meer vanuit teamplay te kunnen verkopen. En om dit makkelijker mogelijk te maken helpt het als verkopers en consultants  waarden delen om tot goede oplossingen te komen.

Toepasbare verkooptraining voor iedereen in de organisatie.

Een stevig fundament voor commerciële groei.

Implementeren bij het onboarden van nieuwe collega’s.

Download whitepaper

Hogere effectiviteit in de salesfunnel

Het ultieme doel van onze verkoopmethode is de effectiviteit van consultants en verkopers te verhogen in elke stap van het verkoopproces. Het merendeel van het proces wordt gezamenlijk doorlopen, maar de verkoper is de dirigent in het proces. De consultant blijft aangehaakt, maar de verkoper bepaalt het ritme.

Vertrouwen winnen gaat in de eindfase van het verkoopproces verder dan de relatie winnen. Het echte verkoopspel is begonnen, maar de ingrediënten blijven hetzelfde. Geven en Ontvangen moet in balans zijn.

Bepaal de intentie van het geven: betrokkenheid

Op welk niveau wil je vertrouwen winnen?

Wat kun je geven per stap in het verkoopproces?.

Wat wil je ontvangen per stap in het proces?.

Verkoopmethode trust mindset
CONSISTENTIE

Verkoopmethode: wetenschap of kunst?

Voor de meest complexe deals maken ervaren verkopers het verschil. Maar laten we eerlijk zijn. De realiteit is dat 80% van alle deals in de regel niet complex zijn.

Een consistente manier van werken zal vooral grilligheid voorkomen. En dat is precies wat een organisatie commercieel sterk maakt. Houdt het simpel.

De Trust Mindset verkoopmethode