Skip links
thought leadership video use case

LinkedIn video: Een thought leadership use case

De Thought Leadership Use Case met Video

In de dynamische wereld van sociale media marketing is thought leadership een krachtige manier om je expertise te tonen en je netwerk uit te breiden. LinkedIn, het toonaangevende platform voor professionals, biedt ongekende mogelijkheden om thought leadership te ontwikkelen door middel van videocontent. Dit blog deelt een praktijkvoorbeeld van hoe video ingezet kan worden om thought leadership te vestigen, specifiek gericht op IT-dienstverleners en Managed Service Providers (MSP’s).

Het Opzetten van de campagne

Voor de podcast ‘The Playbook’, gericht op best practices voor de IT-dienstverlener en MSP, werd een unieke strategie toegepast. De eerste stap in deze video marketing strategie was het produceren van acht video podcasts in één dag in een video studio. Deze interviews, met een gemiddelde duur van 30 minuten, hadden als doel om waardevolle inzichten en best practices uit de industrie te verzamelen.

De voorlopige resultaten

Tot dusver hebben we twee afleveringen van onze video podcast reeks voor ‘The Playbook‘ gelanceerd, en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Wat mij als initiator vooral voldoening geeft, zijn de kijkminuten: een krachtige indicator van echte engagement en interesse in onze content.

Deze vroege succesindicatoren zijn grotendeels te danken aan een strategisch geplaatste trailer van 5 minuten op LinkedIn, ontworpen om de kernpunten en het unieke perspectief van onze gesprekken met Erik Vos, Frans Mandersloot en Erwin Ronge te benadrukken.

 

Hier volgt een blik op de verwachte impact van onze LinkedIn video campagne voor ‘The Playbook’, gebaseerd op de inzichten en data van deze eerste twee video podcasts.

Activiteit Resultaten
Organische Impressies 40.000
Organische Viewtime (uren) 200
Betaalde Video Views 100.000
Campagnebudget (EUR) 5.000
Nieuwe Volgers 200
Likes 500
Comments 100
Extra Viewtime op Videokanaal (uren) 20

Deze tabel geeft een duidelijk beeld van zowel de organische als de betaalde impact van de video content op LinkedIn, en toont de significante betrokkenheid en groei van de community als gevolg van de campagne.

Praktische tips voor succes

  1. Contentcreatie voor een lage CPV: Om de Cost Per View (CPV) laag te houden, is continu nieuwe content creëren cruciaal. Uit de campagne bleek dat nadat 10% van de doelgroep was bereikt, de CPV met 25% omhoogging. Dit signaleert het ideale moment om nieuwe content te delen.
  2. Maximaliseren van de Viewrate: Volgens een benchmark op Social Status ligt de gemiddelde viewrate voor LinkedIn-video’s op 22%. Onze campagne realiseerde echter een viewrate van 42%, vermoedelijk dankzij de focus op 100% educatieve en engaging content in de vorm van een podcast. Het leggen van de aandacht bij de ander lijkt hierin cruciaal.
  3. Doelgerichte Research: Door vragen te stellen die zowel online als in persoonlijke gesprekken voorkomen, gebaseerd op eigen ervaringen, en deze door experts te laten beantwoorden, positioneer je jezelf als thought leader. De IT-dienstverlener of MSP die de beste antwoorden biedt op de belangrijkste vragen, vestigt zich als een autoriteit.
  4. Het Stellen van Unieke Vragen: Naast de huidige vragen, is het essentieel om vragen te stellen die nog niet worden gesteld. Dit omdat reeds gestelde vragen gecommoditiseerd kunnen zijn. Door unieke vragen te stellen en de perspectieven van je gasten te benutten, kun je je onderscheiden en dieper ingaan op onderwerpen die er echt toe doen.

Dit praktijkvoorbeeld illustreert de effectiviteit van video

content in het opbouwen van thought leadership op LinkedIn. Door te focussen op kwalitatieve, relevante content en het juist timen van campagnes, kun je je netwerk uitbreiden, je merk versterken, en een significante impact maken in je vakgebied.

Explore
Drag