Skip links
Erik Vos

Alles anders doen als IT-ondernemer

De vijf lessen van Erik Vos

In deze aflevering van onze videopodcastserie verkennen we het ondernemerschap in de IT-sector vanuit een uniek perspectief met Erik Vos, een IT-ondernemer (o.a Sparkly, RealConnections ) die niet schroomt om alles anders te doen. Erik deelt met ons zijn reis, van de overgang van werknemer naar ondernemer, tot de levensveranderende ervaring die hem deed inzien dat het leven en ondernemen vol risico’s maar ook vol kansen zit. Hier volgen vijf essentiële lessen van Erik Vos, gericht op het omarmen van verandering, het najagen van passie, en het durven nemen van risico’s.

 

1. De Sprong Wagen

Erik benadrukt het belang van het nemen van risico’s en het durven maken van de sprong naar ondernemerschap. Hoewel hij terugkijkend vindt dat hij te laat de stap heeft gezet, illustreert zijn verhaal het idee dat het nooit te laat is om te beginnen met ondernemen. De vreugde en voldoening die het ondernemerschap met zich meebrengt, wegen op tegen de veiligheid van een vaste baan.

2. Elke Dag Is Een Geschenk

Een hartstilstand die bijna fataal afliep, veranderde Erik’s kijk op het leven en ondernemen radicaal. Deze gebeurtenis leerde hem dat elke dag een geschenk is en dat twijfel geen plaats heeft in het leven van een ondernemer. Zijn advies: leef elke dag alsof het je laatste is, en maak beslissingen met vertrouwen en overtuiging.

3. Ondernemen Is Beslissen

Volgens Erik is ondernemen synoniem aan beslissingen nemen. Het vermogen om snel en met overtuiging te beslissen is wat een ondernemer onderscheidt. Dit geldt zowel voor het starten van nieuwe projecten als voor het durven beëindigen van projecten die niet de gewenste resultaten opleveren. Het gaat erom te leren van zowel successen als mislukkingen.

4. De Waarde Van Diversiteit

Erik deelt een belangrijke les over het belang van diversiteit binnen een team. Hij erkent dat hij te laat is begonnen met het aannemen van vrouwen binnen zijn IT-bedrijf, en benadrukt hoe diversiteit kan leiden tot een betere balans, sfeer en communicatie binnen een team.

5. Privé-Werk Balans

Tot slot, Erik spreekt over de balans tussen werk en privéleven. Ondanks zijn capaciteit om “altijd aan” te staan voor zijn ondernemingen, benadrukt hij het belang van het kunnen “uitschakelen” en genieten van momenten buiten het werk. Het gaat erom dat je een schakelaar hebt die je bewust kunt omzetten, zodat je volledig aanwezig kunt zijn in het moment, of dat nu werk of privé is.

Erik Vos laat ons zien dat ondernemerschap niet alleen gaat over het najagen van zakelijk succes, maar ook over het vinden van een diepere vervulling in het werk en het leven. Zijn verhaal inspireert ons om risico’s te nemen, snel te beslissen, en elke dag ten volle te leven. Een 1 zin: Een uniek playbook voor de ondernemer.

Explore
Drag