Skip links

Referral training

Onze referral training is gebaseerd op best-practices om verkopers te helpen om het aantal referrals te maximaliseren door een andere vraagtechniek te gebruiken.

 

Referral selling
is een skill

We leren je in deze B2B sales training aan wie te vragen, wanneer te vragen en vooral hoe te vragen om meer warme introducties te kunnen ontvangen – voor meer referral tips. Onze referral selling training is gebaseerd op een formule die werkt voor een interne referral om sneller aan tafel te komen bij de ‘champion’ of beslisser of een warme introductie via bestaande relaties om in gesprek te kunnen komen met nieuwe prospects.

Een methodische aanpak

Ga van gunnen naar referrals

Referral vraagtechnieken

Hoe vraag je om een referral?

Referral mindset

Referral selling is een methodische aanpak om continue leads te genereren door bestaande relaties te vragen om hulp.

De mindset die nodig is om dit effectief te doen is gebaseerd op een gevoel van gelijkwaardigheid.

De referral formule

De referral formule is gebaseerd op het feit dat je pas moet vragen om een referral als de potentiële referrer in een zogenaamd ‘elevation’ momentum zit.

Zo blijkt uit onderzoek dat de kans dat iemand wat voor je wilt doen 31% hoger is als de persoon positief is gestemd.

De kracht van een referral

De referral vraagtechniek

Op het moment dat je de referral vraag stelt is het van belang dat de persoon met name de waarde inziet van je oplossing voor die andere relatie.

We leren je hoe je dit het beste kunt verwoorden en laten je zelf ervaren waarom dit werkt.

We nemen binnen
één dag contact op
  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

  Meest gestelde vragen

  Referral selling is voor iedere customer-facing professional waardevol om vertrouwen te winnen en die ultieme vraag te stellen. Voor verkopers geldt echter dat het hen direct helpt in het realiseren van hun doelstelling om goede leads te ontvangen. Het belangrijkste is echter te beseffen dat een goed referral programma start in samenwerking met marketing omdat het niet alleen gaat om die ultieme lead, want er is veel meer te halen bij een ambassadeur. Denk aan quotes, referentieverhalen en video interviews voor het maken van waardevolle content.
  Leadgeneratie is tijdrovend. En het mooie van een referral is je ‘instantly’ vertrouwen wint, omdat vertrouwen wordt doorgegeven. Het unieke van deze training is dat we verkopers in een paar uur laten ervaren dat het werkt door in een workshop vorm dit toe te passen in diverse situaties.
  LinkedIn Navigator is enorm waardevol als het gaat om referrals. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je sneller tot een selectie kunt komen om je referral aanpak te starten. Dit komt ook terug in de training.
  Explore
  Drag