Skip links
LinkedIn navigator strategie

5 LinkedIn Navigator strategieën voor meer referrals (video)

LinkedIn Navigator de ultieme matchmaker

LinkedIn Sales Navigator onderscheidt zich door zijn vermogen om diepgaande inzichten en geavanceerde zoekfunctionaliteiten te bieden, waarmee gebruikers op een intelligente manier hun netwerk kunnen uitbreiden en versterken. In het bijzonder is de potentie van deze tool voor het genereren van referrals aanzienlijk.

Referrals, oftewel aanbevelingen vanuit een betrouwbaar netwerk, zijn goud waard in de wereld van sales en business development. Een aanbeveling door een gemeenschappelijke connectie kan deuren openen die anders gesloten zouden blijven en kan een fundament van vertrouwen en geloofwaardigheid leggen dat essentieel is voor succesvolle zakelijke relaties. Met LinkedIn Sales Navigator kunnen gebruikers hun bestaande connecties benutten om toegang te krijgen tot nieuwe netwerken en potentiële klanten die anders moeilijk te bereiken zouden zijn.

In een tijdperk waarin de digitale aanwezigheid en connectiviteit van essentieel belang zijn, is LinkedIn Sales Navigator een onmisbaar instrument geworden voor iedereen die zijn of haar zakelijke netwerk wil uitbreiden en de kracht van referrals wil benutten. In dit blog zullen we verkennen hoe je deze tool effectief kunt inzetten om je zakelijke relaties te versterken en je verkoopdoelstellingen te bereiken. Bekijk hier een sales navigator video voorbeeld voor meer referrals.

 

1. Welke goede relatie van mij kent decision makers bij mijn top accounts?

Uitgebreide Uitleg: De eerste stap is het identificeren van je merkambassadeurs of mensen in je netwerk die jou goed kennen. Vervolgens match je deze connectie met zogenaamde beslissers of champions bij je top accounts. Vanzelfsprekend is dit slechts een indicatie. Er is namelijk geen zekerheid over de relatie tussen jouw relatie en de mensen met wie zij gelinked zijn.

Relevante Velden:

 • Connections of: Om je netwerk te filteren op basis van connecties met specifieke personen.
 • Lead list: Besluitvormers of champions die je eerder hebt geselecteerd.

Referrals linkedin

 2. Welke relaties bezorgen mij een introductie bij mijn target accounts?

Uitgebreide uitleg: Deze strategie gaat over het benutten van je bestaande netwerk om toegang te krijgen tot besluitvormers in je top accounts. Het begint met het identificeren van personen in je netwerk die je goed kent en het selecteren van relevante contacten. Deze aanpak is breder dan het focussen op één enkele connectie; het matchen vindt plaatsen op basis van een leadlijst vs accountlijst.

Stappen om deze Informatie te Verzamelen via LinkedIn Sales Navigator:

 1. Maak een Lijst van Top Relaties: Begin met het opstellen van een lijst van relaties die je goed kent en die waarschijnlijk connecties hebben binnen je doelgroep.
 2. Gebruik de ‘Connections of’ Filter: In LinkedIn Sales Navigator kun je de ‘Connections of’ filter gebruiken om de connecties van je top relaties te bekijken.
 3. Zet de Search om in een Leadlijst: Selecteer de meest relevante connecties en zet deze op een leadlijst met de naam van je contactpersoon.
 4. Match Relaties met Target Accounts: Vergelijk de connecties van je relaties met je lijst van target accounts. Zoek naar personen die werken bij de bedrijven op je targetlijst.
 5. Prioriteer Contacten: Bepaal welke contacten het meest relevant zijn op basis van hun positie, invloed en de waarschijnlijkheid dat ze geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.
 6. Plan afspraak: Plan nu een afspraak met je relatie en vraag wie op de lijst jouw contactpersoon goed genoeg kent om zijn naam te gebruiken voor een referral.

Relevante Velden

 • Connections of: Om het netwerk van je top relaties te verkennen.
 • Lead list: Besluitvormers of champions die je eerder hebt geselecteerd
 • Account list: Accounts die je op je top lijst hebt gezet

3. Wie van mijn oud-collega’s werkt nu bij een van mijn target accounts?

Gedetailleerde Aanpak: Een vaak over het hoofd geziene tactiek is het verkennen van waar voormalige collega’s nu werkzaam zijn. Mensen met wie je in het verleden hebt samengewerkt, kunnen nu waardevolle posities bekleden bij organisaties die op je lijst van top accounts staan. LinkedIn Sales Navigator maakt het gemakkelijk om deze connecties te traceren en te benutten. Het opbouwen van een gesprek op basis van gedeelde ervaringen en bestaande relaties kan een deur openen die anders gesloten zou blijven, waardoor je een voorsprong krijgt in het benaderen van nieuwe prospects.

LinkedIn target accounts

Relevante Velden:

 • Past Company: Om mensen te vinden die eerder bij jouw vroegere werkgevers hebben gewerkt.
 • Account list: Mensen die werkzaam zijn bij een van je target accounts.

4. Wie heeft bij een oud-klant van mij gewerkt en wie is hun huidige werkgever?

Methode met Een Diepere Duik: Door het veld ‘Past Company’ te combineren met je huidige 1e connecties, onthult LinkedIn Sales Navigator waar je eerdere zakelijke contacten nu zijn. Deze methode is bijzonder effectief voor het identificeren van potentiële kansen bij bedrijven waar je al een voet tussen de deur hebt door je eerdere relaties. Het kan verrassend zijn om te zien hoe je netwerk zich heeft verspreid en welke nieuwe kansen dit biedt voor je bedrijf.

Relevante Velden:

 • Past Company: Om contacten te vinden die eerder bij jouw klanten hebben gewerkt.
 • First Degree Connections: Om je zoekopdracht te beperken tot mensen die je direct kent.

5. Wie van mijn target accounts volgt ons bedrijf?

Het vinden van mensen uit je target accounts die je bedrijf volgen op LinkedIn is effectief voor warme leads. Deze volgers tonen al interesse in je bedrijf. Dit vergroot de kans op succesvolle interacties. Het is een strategische methode om je verkoopkansen te verbeteren.

Relevante velden

 • Account list: Mensen die werkzaam zijn bij een van je target accounts.
 • Follows: Welke mensen volgen je company account

 

Conclusie

Succes met LinkedIn Sales Navigator hangt niet alleen af van het kennen van de functies, maar ook van netwerk- en relatievaardigheden. Het creëren van echte connecties, gecombineerd met strategisch gebruik van Sales Navigator, verbetert zakelijke kansen en verkoopresultaten aanzienlijk.

In de toekomst van sales en netwerken zal de rol van LinkedIn Sales Navigator alleen maar toenemen. Met de juiste strategieën en inzicht in de kracht van referrals, wordt Navigator een sleutel tot succes voor moderne bedrijven.

Deze benadering zien we als een cruciaal onderdeel voor je referral marketing strategie.

Explore
Drag