Skip links
Patrick Goedhart Mimecast

Is e-mail security de zwakste schakel?

De vijf lessen van Patrick Goedhart

In een recente aflevering van onze videopodcast serie, “De zwakste link is email security” verkennen we de essentiële inzichten en strategieën binnen de wereld van e-mailbeveiliging met Patrick Goedhart, Team Lead Channel bij Mimecast. Patrick, met een achtergrond die zich uitstrekt van Lotus Notes tot aan zijn huidige rol bij Mimecast, brengt een diepgaand begrip van e-mailbeveiliging en de uitdagingen van het concurreren in een markt gedomineerd door giganten zoals Microsoft. Hier zijn vijf kritische lessen die Patrick deelt, gericht op innovatie, samenwerking en de onmiskenbare waarde van mensgerichte benaderingen in cybersecurity.

 

1. Er Is Altijd Ruimte voor Innovatie

Ondanks de dominantie van Microsoft in vele segmenten van de IT-markt, onderstreept Patrick het belang van innovatie en specialisatie in e-mailbeveiliging. Mimecast, zegt hij, biedt een laag extra beveiliging die essentieel is in een landschap waarin cyberdreigingen zich snel ontwikkelen. De ruimte voor een partij zoals Mimecast ligt in het aanbieden van gerichte, innovatieve oplossingen die de beveiligingshouding van een organisatie versterken.

2. De Kracht van Partnerschappen

Patrick benadrukt het belang van partnerschappen in de uitbreiding van Mimecast’s bereik en invloed. Door nauw samen te werken met partners, kan Mimecast zijn geavanceerde e-mailbeveiligingsoplossingen effectiever leveren en implementeren. Deze partnerschappen versterken niet alleen Mimecast’s positie in de markt maar bieden ook partners de mogelijkheid om hun klanten beter te bedienen.

3. Menselijk Risicomanagement

Een belangrijke focus voor Mimecast, en een gebied van innovatie, is het management van menselijk risico. Patrick wijst op de complexiteit van cybersecuritydreigingen en hoe deze vaak gericht zijn op het uitbuiten van menselijke fouten. Door het ontwikkelen van oplossingen die gericht zijn op het begrijpen en verminderen van menselijk risico, streeft Mimecast ernaar om organisaties een robuustere verdediging te bieden.

4. De Rol van Technologie en AI

Innovatie binnen Mimecast omvat het gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder AI, om bedreigingen te identificeren en te mitigeren. Patrick bespreekt hoe AI en machine learning cruciaal zijn in het ontwikkelen van effectievere, adaptieve beveiligingsstrategieën die kunnen reageren op het constant veranderende landschap van cyberdreigingen.

5. De Menselijke Factor

Ten slotte onderstreept Patrick het belang van de menselijke factor, zowel in termen van de uitdagingen van cybersecurity als de oplossingen. Door de nadruk te leggen op training, bewustwording en een cultuur van veiligheid, benadrukt hij hoe kritisch het is om niet alleen te vertrouwen op technologische oplossingen maar ook om de mensen binnen een organisatie te versterken en te beschermen.

Deze podcast met Patrick Goedhart biedt waardevolle inzichten in de dynamische wereld van e-mailbeveiliging, de uitdagingen van concurreren met grote spelers zoals Microsoft, en het belang van een gecombineerde aanpak van technologie en menselijk inzicht in het beschermen tegen cyberdreigingen.

Explore
Drag