Skip links
Tom Jansen TSH

MSP Marketing komt niet uit de muur

De 5 lessen van Tom Jansen

In de levendige wereld van Managed Service Providers (MSP’s) is marketing een essentiële kracht die vaak onderbelicht blijft. In deze aflevering van onze videopodcastserie hebben we het genoegen gehad om Tom Jansen, een doorgewinterde marketingexpert bij TSH, te verwelkomen. Tom deelt zijn inzichten en lessen over hoe MSP’s hun marketingstrategieën kunnen aanscherpen om op te vallen in een verzadigde markt. Hier zijn vijf fundamentele lessen die elke MSP moet overwegen.

 

1. Authentieke identiteit behouden

Het succes van TSH’s aanpak ligt in het behoud van de unieke identiteit van elk aangesloten bedrijf. Dit decentrale model benadrukt het belang van ondernemerschap en maakt het mogelijk voor bedrijven om onder hun eigen merknaam te blijven opereren, terwijl ze deel uitmaken van een groter geheel. De kernwaarden van klant- en medewerkerstevredenheid staan centraal in deze strategie. Het stimuleert niet alleen groei, maar zorgt ook voor een diepere verbinding met de doelgroep door de authenticiteit van het merk te behouden.

2. Flexibele playbooks voor groei

TSH gebruikt playbooks als richtlijnen voor verschillende aspecten van bedrijfsvoering, inclusief marketing. Deze playbooks bieden een raamwerk voor best practices maar laten ruimte voor personalisatie en aanpassing aan de unieke behoeften van elke MSP. De focus ligt op het delen van kennis, ervaring en best practices op verschillende vlakken van het sales & marketing vak.

3. Het belang van specialisatie

Een cruciale stap in het versterken van uw MSP marketing is het duidelijk definiëren van je doelgroep. Tom benadrukt de kracht van specialisatie in het creëren van een sterke marketingstrategie. Door te focussen op een specifieke regio, sector, of dienst, kunnen MSP’s zich onderscheiden in een verzadigde markt. Deze focus maakt het gemakkelijker voor potentiële klanten om de waarde van je diensten te zien en zich met je merk te identificeren. Specialisatie leidt tot diepere expertise en een sterkere positionering binnen de gewenste markt.

4. ABM & referral Marketing

Account-Based Marketing (ABM) werkt bijzonder goed in verticaal georganiseerde markten, waar een gerichte aanpak kan leiden tot significante groei. Daarnaast is referral marketing cruciaal voor het bouwen van vertrouwen en het verkrijgen van nieuwe klanten. Tom benadrukt dat referrals, vooral in gespecialiseerde markten, een effectieve manier zijn om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen.

5. De ‘Revival’ van fysieke Marketing

Ondanks de dominantie van digitale marketing, herinnert Tom ons eraan dat fysieke marketing nog steeds een krachtige tool kan zijn. Creatieve, tastbare marketinginitiatieven kunnen een blijvende indruk achterlaten en een unieke manier bieden voor sales teams om relaties met potentiële klanten op te bouwen. De combinatie van digitale en fysieke marketingstrategieën kan leiden tot een meer holistische en effectieve aanpak.

Tot slot

De inzichten van Tom Jansen bij TSH bieden een waardevolle gids voor MSP’s die streven naar groei en een sterke marktpositie. Door authenticiteit te behouden, te specialiseren, strategisch gebruik te maken van ABM en referral marketing, en de kracht van fysieke marketing te herontdekken, kunnen MSP’s een robuuste marketingstrategie ontwikkelen die zowel klanten als medewerkers aanspreekt.

Zoals besproken in deze podcast, is de kracht van keuzes maken in marketing onmiskenbaar. Dit principe wordt verder uitgediept in ons Video Marketing Playbook, waar we de finesse van eenvoudige maar krachtige video content verkennen

Explore
Drag