Skip links
video evenement

Hoe video in te zetten voor je evenement?

Het video evenement

Bij het plannen van marketingstrategieën rondom evenementen, speelt video een cruciale rol. Het benutten van video’s zowel vóór als na een evenement kan de betrokkenheid vergroten, de opwinding opbouwen en waardevolle inzichten bieden. Laten we eens dieper ingaan op de twee sleutelfasen van evenement-georiënteerde video marketing: pre-event video’s en post-event video’s, en hun respectievelijke doelen.

 

Pre-Event Video’s – Awareness en leadgeneratie

Pre-event video’s dienen om anticipatie te bouwen en potentiële bezoekers te informeren over wat ze kunnen verwachten. Deze video’s zijn cruciaal voor:

  • Awareness verhogen: Pakkende, informatieve content trekt de aandacht en wekt interesse in het evenement. Het gaat erom een verhaal te vertellen dat resoneert met je publiek en hen motiveert om deel te nemen.
  • De verwachting scherp stellen: Licht belangrijke informatie uit zoals sprekers, thema’s, locatie en data, waardoor potentiële bezoekers een duidelijk beeld krijgen van het evenement.
  • Meer inschrijvingen: Pitch in 30 seconden voor de inschrijving en laat zien wat een potentiële bezoeker mist bij afwezigheid.

Post-Event Video’s – Betrokkenheid

Na het evenement zijn post-event video’s van vitaal belang om de ervaring levend te houden en een basis te leggen voor toekomstige evenementen. Deze video’s omvatten:

  • Hoogtepunten en Successen: Het delen van de beste momenten en successen van het evenement laat een positieve nasmaak achter en toont de waarde van je evenement.
  • Feedback en Testimonials: Reacties van deelnemers worden geïntegreerd om de impact van het evenement te tonen via testimonials.
  • Call-to-Action: Een oproep tot actie moedigt kijkers aan om zich te abonneren op updates of meer informatie te verkrijgen, wat cruciaal is voor het opbouwen van een community en het bevorderen van langetermijnbetrokkenheid.

Conclusie

Video’s gericht op evenementen zijn een fundamenteel onderdeel van effectieve video marketing. Ze bieden een unieke mogelijkheid om zowel voor als na een evenement een diepere connectie met je publiek te creëren. Pre-event video’s bouwen anticipatie en bewustzijn op, terwijl post-event video’s helpen bij het vastleggen en delen van ervaringen, waardoor toekomstige betrokkenheid wordt gestimuleerd.

Deze aanpak is niet alleen een manier om informatie te delen, maar ook een strategie om een gemeenschap te bouwen rond je merk en de loyaliteit te versterken. In een tijdperk waar evenementen een sleutelrol spelen in marketing, is deze tweeledige videostrategie een essentieel instrument om je merk te laten schitteren.

Explore
Drag