Skip links
Video marketing funnel

De video marketing funnel voor een cyber security organisatie

De video marketing funnel

In de wereld van digitale marketing, vooral in de sector van cyber security, is het essentieel om je publiek effectief te bereiken en te engageren. Video content speelt hierbij een cruciale rol. Maar hoe zorg je ervoor dat je video’s de juiste impact hebben? Het antwoord ligt in het structureren van je video marketing funnel.

De Flexibiliteit van de marketing Funnel:

Het traditionele idee van een funnel is vaak te rigide. Geen enkele koper laat zich dwingen in een vast model. Het is belangrijk om te beseffen dat onze content moet aansluiten bij de behoeften van de kopers in elke fase van hun reis. Dit betekent het creëren van videocontent die niet alleen informeert, maar ook betrokkenheid en conversie stimuleert, afgestemd op de specifieke fase waarin de koper zich bevindt.

Hoewel marketeers bepaalde soorten content logischerwijs in een bepaalde stap van de funnel kunnen plaatsen, is het essentieel te erkennen dat kopers zich niet sequentieel door deze funnel bewegen. Ze kiezen zelf waar ze instappen en welke content ze als eerste willen consumeren. Dit betekent dat een koper bijvoorbeeld kan beginnen met het lezen van een referentiecase (die typisch als Bottom of the Funnel (BOFU) content wordt beschouwd), simpelweg omdat ze dit het meest interessant vinden, zonder dat ze eerst door de eerdere fasen van bewustwording en educatie zijn gegaan. Dit kan gebeuren zonder een specifieke reden, puur gebaseerd op hun persoonlijke interesse of behoefte op dat moment.

Deze realisatie vereist een flexibelere benadering van contentcreatie en -distributie. Het is cruciaal dat marketeers verschillende soorten content ontwikkelen die elk stadium van de klantenreis kunnen bedienen, maar ook erkennen dat deze content toegankelijk en relevant moet zijn voor kopers, ongeacht het stadium waarin ze zich bevinden. Dit betekent dat elke video, ongeacht of deze bedoeld is voor de top, midden of onderkant van de funnel, waardevol, boeiend en informatief moet zijn voor een breed publiek.

Top Funnel – Bewustwording Creëren:

In de top van de funnel draait het allemaal om bewustwording. Je doel is om de aandacht van je doelgroep te trekken en hen te informeren over de essentie van Zero Trust in cyber security.

 • KPI: Het aantal views op je video.
 • Focus: De noodzaak van Zero Trust benadrukken.
 • Type Video: Een trend video van 60 seconden die de nieuwste ontwikkelingen in de branche belicht.
 • CTA: “Bekijk de video” om de kijker te verleiden tot het verkennen van het onderwerp.

Mid Funnel – Educatie:

Eenmaal bewust, is het tijd om je publiek te onderwijzen. In deze fase draait het om het verdiepen van hun kennis over specifieke aspecten van cyber security, zoals ‘least privilege access’.

 • KPI: De kijktijd van je video.
 • Focus: Uitleggen hoe ‘least privilege access’ werkt.
 • Type Video: Een uitlegvideo van 2 tot 10 minuten.
 • CTA: “Leer meer” – leidt kijkers naar een landingspagina voor meer informatie.

Bottom Funnel – Leadgeneratie:

In de laatste fase van de funnel draait het om conversie. Hier wil je leads genereren door de waarde van jouw oplossingen te demonstreren.

 • KPI: Conversie via een video formulier.
 • Focus: De waarde van jouw oplossing laten zien door een case study van een klant die Zero Trust binnen 6 maanden implementeerde.
 • Gedrag: Richt je op het gezamenlijke succes.
 • Tijd: Een 2-minuten durende video.
 • CTA: “Neem contact op” – vraag om een e-mailadres na 40% van de kijktijd.

Conclusie

Video marketing funnels kun je zorgvuldig structureren, maar gebruik het vooral als een framework. Kopers laten zich niet in een funnel dwingen, maar als marketeer ben je geholpen met structuur om zo op een gebalanceerde manier je content te maken. Elke fase vereist een specifieke benadering en type content, afgestemd op de behoeften en de reis van je potentiële klanten. Met deze video marketing strategie kan jouw cyber security bedrijf effectief communiceren, informeren en converteren, allemaal via de kracht van video.

Explore
Drag