Video en marketing moeten hand in hand gaan
In een tijd waarin dagelijks talloze video’s worden geproduceerd, is het makkelijk te denken dat een goede video vanzelf zijn weg wel vindt naar het publiek. Helaas is dat een misvatting. Videoproductie zonder een sterke marketingstrategie heeft nauwelijks kans om door te dringen tot de juiste doelgroep. Zelfs als je een kwalitatief hoogwaardige video hebt, is het essentieel om na te denken over hoe je deze video onder de aandacht brengt. Hier bespreken we waarom video en marketing hand in hand moeten gaan.
1. Video’s verdwijnen zonder marketing
Een veelvoorkomend idee is dat als een video maar goed genoeg is, deze vanzelf viral zal gaan. In werkelijkheid moet je echter heel veel geluk hebben om organisch veel kijkers te bereiken. Dit geldt vooral in de B2B-sector, waar de focus vaak ligt op het oplossen van specifieke problemen in plaats van het maken van ‘grappige’ content. Zonder een doordachte marketingstrategie zal zelfs de beste video onder de radar blijven.
2. Concurrentie en zichtbaarheid
Dagelijks worden er gigantisch veel video’s geüpload. Bedrijven die niet investeren in videomarketing, zullen moeite hebben om zichtbaar te blijven tussen de massa. Zelfs als je video’s wél promoot, blijf je concurreren met andere bedrijven die dit ook doen. Het verschil is echter dat je met marketing de kans vergroot dat jouw video bij de juiste mensen terechtkomt. Marketing is dus onmisbaar als je niet wilt verdrinken in de zee van content.
3. Gerichte content en strategie
Een succesvolle videostrategie begint met het begrijpen van je doelgroep. Het gaat er niet om je video zomaar te publiceren, maar om relevante content te creëren die inspeelt op de specifieke vragen en behoeften van je prospects. Welke latente vragen leven er bij je doelgroep, zelfs als ze deze niet expliciet uitspreken? Die vragen beantwoorden via video is essentieel om waardevolle content te leveren die ook daadwerkelijk bekeken wordt.
4. Relevantie als sleutel
Relevantie is key. Dit betekent dat je niet alleen nadenkt over de boodschap in de video, maar ook over waar je deze gaat promoten. Welke kanalen zijn geschikt? Welke doelgroep wil je bereiken? Een doordachte marketingstrategie helpt je om je video aan de juiste mensen te laten zien, op de juiste plek en op het juiste moment.
Een van de meest effectieve manieren om je video’s te promoten is via LinkedIn video ads. Vooral in de B2B-markt biedt LinkedIn een unieke kans om je content direct bij decision makers en professionals te krijgen. Met de uitgebreide targetingopties van LinkedIn kun je je video’s afstemmen op specifieke sectoren, functies en zelfs bedrijfsgroottes. Dit zorgt ervoor dat je video niet alleen breed wordt verspreid, maar ook bij de juiste mensen terechtkomt. Bovendien biedt LinkedIn waardevolle analytics, waardoor je inzicht krijgt in de prestaties van je video’s en kunt zien wie ermee interacteert. Door LinkedIn video ads strategisch in te zetten, vergroot je de kans dat je content niet alleen wordt gezien, maar ook leads genereert en een conversatie start met de juiste doelgroep.
Door LinkedIn video ads in je marketingmix op te nemen, vergroot je de zichtbaarheid van je video’s en kun je gerichter je doelgroep bereiken, wat de effectiviteit van je videomarketingstrategie aanzienlijk verhoogt.
5. De rol van marketing bij videoproductie
Marketing zorgt ervoor dat je video’s niet alleen worden bekeken, maar ook door de juiste mensen. Zonder promotie is je video slechts een druppel op een gloeiende plaat. Het combineren van videoproductie met marketing zorgt ervoor dat jouw content daadwerkelijk effect heeft, door bewust in te spelen op de vragen en behoeften van je doelgroep en deze op de juiste manier onder de aandacht te brengen.
Kortom, video zonder marketing is een gemiste kans. Het is van cruciaal belang om je video’s te ondersteunen met een sterke marketingstrategie, zodat je zeker weet dat ze niet onopgemerkt blijven.