Skip links
mid-roll turnstiles

Mid-roll turnstiles voor video leadgeneratie

Hoe de conversie te verhogen bij mid-roll turnstiles?

In de dynamische wereld van video marketing is het genereren van kwalitatieve leads een voortdurende uitdaging. Een innovatieve aanpak die aanzienlijk succes heeft geboekt, is het gebruik van ‘Turnstiles’ – e-mail capture formulieren – binnen video’s. In dit blog richten we ons specifiek op het gebruik van mid-roll Turnstiles en hoe je de conversie kunt verhogen door slimme, data gestuurde strategieën toe te passen.

Wat zijn Mid-Roll Turnstiles? Mid-roll Turnstiles zijn e-mail capture formulieren die worden weergegeven tijdens het afspelen van een video, meestal in het midden van de content. Deze strategie heeft bewezen effectief te zijn omdat kijkers al geïnvesteerd zijn in de inhoud en dus meer geneigd zijn hun contactgegevens te delen.

Strategie Zonder Initieel Gebruik van Turnstiles Een aanbevolen aanpak is om de video eerst zonder Turnstile te delen. Dit stelt je in staat om onbevooroordeelde betrokkenheid en interesse in de content te meten, wat cruciaal is voor de volgende stap.

Analyseren van Kijkers engagement Door gebruik te maken van geavanceerde analytics, kun je nauwkeurig vaststellen op welk moment in de video de betrokkenheid het hoogst is. Dit kan zijn wanneer een belangrijk punt wordt besproken of een interessant feit wordt onthuld.

Plaatsing van de Turnstile op het Optimale Moment Met de verzamelde data kun je de Turnstile positioneren op het moment van piek engagement. Dit verhoogt de kans op conversie, omdat kijkers op dit punt het meest betrokken zijn. Zie onderstaande voorbeeld waar ik een video deel en ik ervoor kies om een turnstiles te plaatsen bij 19 seconden. Het is geen willekeurig moment; 80% van de kijkers is engaged. Weliswaar verlies ik kijkers, maar mijn hook is goed genoeg om een groot deel van de kijkers te behouden.

Mid-roll turnstiles

Testen en Aanpassen Het is essentieel om de effectiviteit van de Turnstile voortdurend te monitoren en aan te passen op basis van kijkersgedrag. A/B-testen kan bijvoorbeeld nuttig zijn om verschillende formuleringen en timings van de Turnstile te vergelijken.

Integratie met Marketingtools De verzamelde leads kunnen naadloos worden geïntegreerd met CRM-systemen of Marketing Automation Platforms. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerde vervolgacties te plannen, wat de effectiviteit van je leadgeneratiestrategie verder versterkt.

Conclusie

Het gebruik van mid-roll Turnstiles, mits strategisch geïmplementeerd en gebaseerd op gedegen kijkersanalyses, kan een aanzienlijke impact hebben op je leadgeneratie-inspanningen. Door eerst de engagement te meten en de Turnstile op het optimale moment te plaatsen, verhoog je de kans op conversie aanzienlijk. Onthoud dat succes in video marketing niet alleen draait om het genereren van leads, maar ook om het creëren van waardevolle en boeiende content die resoneert met je publiek. Bekijk onze ultieme guide over video marketing voor meer scenarios. 

Explore
Drag