Skip links
Video gating

Hoe werkt video leadgeneratie met een turnstile?

Leads genereren met video

Video gating is een revolutionaire benadering in de wereld van video marketing, een veld dat een steeds groter deel van de moderne marketingmix inneemt. Hoewel video marketing zijn effectiviteit heeft bewezen in het vangen van de aandacht en het vertellen van boeiende verhalen, blijft de meetbaarheid van de ROI een uitdaging voor veel marketeers. Turnstiles, of e-mail capture formulieren, bieden een innovatieve oplossing voor dit probleem door het converteren van kijkers naar meetbare leads. Om zo specifiek mogelijk te zijn gaan we in dit blog specifiek in op de turnstiles van onze preferred video partner; Wistia.

 

Wat is een Turnstile?

E-mail capture formulieren in video’s vormen een directe schakel tussen de kijker en je marketinginspanningen. Met Wistia’s Turnstiles kun je bijvoorbeeld namen en e-mails van kijkers verzamelen terwijl ze de video bekijken. Deze techniek is niet alleen subtiel en gebruikersvriendelijk, maar stelt je ook in staat om waardevolle leads te verzamelen die naadloos integreren met je e-mail marketingtools.

Video gating

Hoe werkt het precies?

Implementatie van Lead Capture Formulieren

Het toevoegen van lead capture formulieren aan je video’s is eenvoudig op de meeste platformen. In de settings van Wistia vind je de optie voor Turnstile, waar je de tekst en timing voor het formulier kunt aanpassen en integraties met je e-mailprovider kunt instellen. Je kunt zelfs kiezen om kijkers de optie te geven om het formulier over te slaan, wat flexibiliteit biedt in de gebruikerservaring.

Op welk moment kun je de video het beste ‘gaten’?

De plaatsing van je Turnstile is cruciaal voor het succes van je video leadgeneratiestrategie. De drie hoofdopties zijn pre-roll, mid-roll en post-roll, elk met zijn eigen voordelen afhankelijk van het type video en je specifieke doelen. Pre-roll is ideaal voor exclusieve inhoud, mid-roll voor langere educatieve video’s, en post-roll voor productdemo’s.

Gaten video's wanneer

Analyse en Effectiviteit

Uit de analyse van Wistia blijkt dat mid-roll Turnstiles de hoogste conversieratio’s hebben, gemiddeld 24%. Dit benadrukt het belang van het wekken van interesse voordat om persoonlijke informatie wordt gevraagd. Hoewel pre-roll Turnstiles populair zijn, zijn ze minder effectief in vergelijking met mid-roll opties.

Gated vs Ungated Content

Met Wistia kun je kiezen voor gated of ungated content, afhankelijk van je marketingstrategie. Het toestaan van kijkers om de Turnstile over te slaan kan de conversieratio’s verlagen, maar het verhoogt de algehele betrokkenheid en biedt een naadlozere kijkervaring. Staar je niet blind op leadgeneratie en zorg ervoor dat je eerst genoeg waarde geeft voordat je wat terugvraagt.

— TIP: Op zoek naar hogere conversie voor je whitepapers? Integreer met video.

Integraties en Contactformuliergegevens

Een groot voordeel van Wistia’s Turnstiles is de mogelijkheid om naadloos te integreren met CRM-systemen of Marketing Automation Platforms. Dit stelt je in staat om automatisch acties te plannen op basis van video-interacties, waardoor je leadgeneratiestrategie verder wordt versterkt.

Conclusie

Het gebruik van e-mail capture formulieren in je video’s via Wistia biedt een krachtige manier om meetbare leads te genereren. De sleutel tot succes ligt in het vinden van de juiste balans tussen gebruikerservaring en conversiedoelen, en het afstemmen van je content op de behoeften en interesses van je doelgroep. Met Wistia’s Turnstiles kun je de kracht van video marketing volledig benutten, wat resulteert in een effectievere en meetbare marketingstrategie.

Explore
Drag