Skip links
Sales enablement content

Sales enablement content

Sales enablement content

Sales enablement content is zoveel meer dan verkopers helpen met een betere conversatie. 

Het doel is iedere customer facing professional te ondersteunen in de gesprekken die op dagelijkse basis worden gevoerd.

Hierbij maken we het onderscheid tussen Informatieve content en Gedrag beschrijvende content. 

  1. Informatieve Content: Dit type content kan worden gezien als een ge-upgrade versie van de marketing content. Het gaat verder dan wat normaal gesproken aan prospects wordt verstrekt en geeft de verkopers diepgaande informatie over producten, diensten, markttrends, klant inzichten, concurrentieanalyse en meer. Deze content is essentieel om de verkopers volledig uit te rusten met de informatie die ze nodig hebben om klanten overtuigend te adviseren en te overtuigen.

    Definitie: Informatieve Sales Enablement Content is een uitgebreide, diepgaande set van informatie, data en inzichten die de verkoopmedewerkers helpt om een grondig begrip te krijgen van de producten of diensten, de markt, en de klanten. Het stelt hen in staat om overtuigend te communiceren en betekenisvolle relaties op te bouwen met de klanten – De beste informatieve content wordt gemaakt in alignment met sales. 

  1. Gedrag Beschrijvende Content: Dit type content gaat over het ondersteunen van de verkopers in hun verkoopproces. Het geeft richtlijnen, best practices, scripts, scenario’s, en meer om hen te helpen hun interactie met de klanten te optimaliseren. Dit soort content kan ook trainingen en educatieve bronnen omvatten om de verkopers te helpen bij het verbeteren van hun vaardigheden en competenties.

    Definitie: Gedrag Beschrijvende Sales Enablement Content is een verzameling van richtlijnen, hulpmiddelen, en educatieve bronnen die ontworpen zijn om de verkoopmedewerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen en verfijnen van hun verkoopvaardigheden en -gedrag. Het biedt praktische ondersteuning voor het navigeren door verschillende verkoopsituaties en interacties met klanten.

Deze twee typen sales enablement content vormen samen een krachtige toolkit die de verkoopmedewerkers helpt om hun verkoopprestaties te maximaliseren. Elk bedrijf dat serieus is over het verbeteren van zijn verkoopresultaten zou moeten investeren in het creëren en onderhouden van beide typen content. 

Binnen ons TOPPPR framework is gedrag beschrijvende content een standaard deliverable voor iedere sales play.


Explore
Drag