Skip links
Belscript voorbeelden

Belscript voorbeelden

Belscript voorbeelden: ‘Always Give First’ Methode

Cold calling kan een krachtig hulpmiddel zijn voor verkopers, maar het succes ervan hangt af van de benadering. Het ‘Always Give First’ belscript is een doeltreffende methode om waardevolle gesprekken te voeren en betere afspraken te bereiken. Hier is een stapsgewijze uitleg van deze effectieve benadering en 4 belscript voorbeelden.

Doel: Een waardevolle conversatie opbouwen om tot betere afspraken te komen.

Mindset:

 • Start altijd bij de ander
 • Begin altijd bij de behoeften van je prospect.
 • Wees specifiek over het probleem.
 • Wees generiek over de oplossing.

De Uitdaging:

 • Begin met een relevant feit of resultaat, zoals: “Onderzoek wijst uit dat .”
 • Formuleer een hypothese of referentie, bijvoorbeeld: “Vaak leidt dit tot de volgende .”
 • Sluit af met een vraag om de prospect te betrekken: “Herkent u dit?”

De Blinde Vlek:

 • Identificeer een voor de hand liggende oplossing, zoals: “Voor de hand liggende oplossing is…”
 • Leg uit waarom deze oplossing vaak niet werkt, bijvoorbeeld: “Dit werkt vaak niet vanwege .”
 • Stel een vraag om inzicht te krijgen in hun aanpak: “Hoe gaat u hiermee om?”

De Oplossing:

 • Presenteer jouw oplossing helder en beknopt: “Wij bieden .”
 • Beschrijf je aanpak in eenvoudige bewoordingen: “Dit is hoe we te werk gaan .”
 • Ondersteun je aanpak met bewijs van eerdere successen, bijvoorbeeld: “Zo hebben we geholpen bij .”
 • Vraag de prospect of dit voor hen van waarde kan zijn: “Zou dit ook voor u van waarde kunnen zijn?”

De Vraag:

 • Sluit het gesprek af met een uitnodigende vraag: “Is dit iets waar u verder over zou willen praten?”

Waarom werkt dit?

 • Het is klantgericht, omdat je begint bij de behoeften van de prospect.
 • Het richt zich op herkenbare problemen van de prospect.
 • Het toont je expertise met echte voorbeelden.
 • Het nodigt de prospect uit tot verdere betrokkenheid.

De bijgevoegde voorbeeldscripts illustreren hoe deze methode in de praktijk kan worden toegepast. Elke script richt zich op specifieke zakelijke uitdagingen en mogelijke oplossingen. Onthoud dat het opbouwen van een relatie en het bieden van echte waarde aan de prospect essentieel blijven voor succes in de verkoop. Met het ‘Always Give First’ belscript kun je effectievere en meer productieve gesprekken voeren tijdens cold calls en de kans vergroten om waardevolle afspraken te maken.

Belscript voorbeelden

Voorbeeld 1:

Goedemiddag, ik las in jullie jaarverslag dat duurzaamheid een groeiende zorg is voor bedrijven in uw branche. 

Nu kiezen veel bedrijven ervoor om over te stappen op groenere energiebronnen. Dit lijkt een voor de handliggende oplossing, maar de overstap is duur en vaak niet begroot.

Met onze oplossing kun je kosteloos overstappen en dit maken we mogelijk door de kosten te verdelen over honderden klanten tegelijk

Is het waardevol om hier naar te kijken?

One question cold call

“Het kost een verkoper 1-2 uur per jaarverslag om te lezen. Dit kunt je natuurlijk plannen, maar dat gaat niet werken. Wat zou het voor je betekenen als het slechts 5 minuten in beslag neemt?”

Voorbeeld 2:

80% van de IT-bedrijven hebben moeite om sales hunters aan te trekken.

Sommige bedrijven dit te doen door hogere salarissen aan te bieden, maar dit zal volgens onderzoek slechts leiden tot meer medewerkers, maar niet tot een hogere performance.

Wij bieden een alternatieve aanpak waarbij we op DNA de hunters selecteren uit markten waar cold calling nog de standaard is. Met het sales playbook voor de IT-dienstverlener bieden we bovendien de garantie dat de verkoper binnen 3 maanden up to speed is.

Is het waardevol om hier meer over te vertellen?

One question cold call

“Vele IT-bedrijven worstelen met het aantrekken van echte sales hunters. Hoe garandeer jij dat jouw nieuwe verkoper binnen 3 maanden effectief is?”

Voorbeeld 3 :

Het verdubbelen van het security budget lijkt een voor de handliggende oplossing, maar de business case krijgt de gemiddelde IT manager niet voor elkaar.

Hier komt onze oplossing in beeld. We hebben een bewezen methode om de waarde van verbeterde beveiliging te laten zien in termen van wat we de “Cost of Inaction” noemen. 

Wat dit betekent is dat we kunnen aantonen wat het uw organisatie zou kosten als u geen actie onderneemt om uw beveiliging te versterken op basis van 40 data points.

Op welke manier zou dit waardevol zijn voor je?

One question cold call

“Verdubbeling van security budgetten blijken vaak lastig te verantwoorden. Hoe bepaal jij de kosten inaction op het gebied van beveiliging?”

Voorbeeld 4:

80% van de tijd besteed aan cold calling gaat eigenlijk op aan het simpelweg proberen te bereiken van de juiste contactpersoon. 

Veel bedrijven denken erover na om dit proces uit te besteden. Maar voor de kleine IT-dienstverlener kan dit onbetaalbaar zijn en, eerlijk gezegd, het verhoogt vaak niet eens de effectiviteit.

Stel je nu voor dat je verkoper alleen de telefoon hoeft op te pakken wanneer de contactpersoon al klaarstaat aan de andere kant. Geen verloren tijd meer. 

Hoe dit werkt is dat we ons AI cold call platform parallel belt op basis van een uitgebreide database en automatisch overschakelt naar je verkoper zodra de contactpersoon antwoordt.

Is dit waardevol voor je om verder te onderzoeken?

One question cold call

“We merken dat verkopers veel tijd verliezen door te wachten op de juiste contactpersoon. Hoe zou je het vinden als jouw verkoper nooit hoeft te wachten door parallel te bellen? 

Voorbeeld 5:

Wat we zien is dat verkopers nauwelijk meer gebruik maken van cold emails, omdat 45% in de spambox beland. 

Veel verkopers verleggen het probleem door dan maar LinkedIn te gebruiken, maar dit werkt niet omdat je alleen de tekst en uitleg kan geven als je connected bent met je prospects.

We hebben een AI oplossing die ervoor zorgt dat jouw email niet als spam wordt gezien. 

Het werkt echter alleen als je je kunt vasthouden aan bepaalde spelregels, waardevol om dit te verkennen?

One question cold call

Wat we zien is dat verkopers nauwelijk meer gebruik maken van cold emails, omdat 45% in de spambox beland. Hoe voorkom jij dat emails niet in de spambox komen?

Conclusie

de ‘Always Give First’ methode voor belscripts biedt een gestructureerde aanpak om waardevolle gesprekken op te bouwen en betere afspraken te bereiken. Deze methode benadrukt het belang van het beginnen bij de behoeften van de prospect en het aanbieden van relevante en nuttige informatie voordat je om verdere betrokkenheid vraagt. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden:

 • Begin altijd bij de behoeften van de prospect en wees specifiek over het probleem dat je wilt adresseren.
 • Identificeer eventuele blinde vlekken in de denkwijze van de prospect en leg uit waarom voor de hand liggende oplossingen mogelijk niet werken.
 • Presenteer je oplossing en benadruk je aanpak, ondersteund door bewijs in de vorm van succesverhalen of voorbeelden.
 • Nodig de prospect uit om verder te praten en interesse te tonen in hoe jouw aanbod waarde kan toevoegen aan hun situatie.

Deze methode is effectief omdat het de prospect centraal stelt, hun problemen adresseert en tegelijkertijd je expertise en geloofwaardigheid aantoont. Door deze benadering te volgen, kun je meer impactvolle en productieve gesprekken voeren tijdens cold calls en de kans vergroten om waardevolle afspraken te maken. Onthoud altijd dat het opbouwen van een relatie met de prospect en het bieden van echte waarde de sleutel is tot succes in de verkoop.

Klik hier voor een compleet belscript met audio opname.

Explore
Drag