Skip links
CPV LinkedIn

Wat is de CPV op LinkedIn?

Wat is CPV voor LinkedIn?

Voor LinkedIn ligt de CPV tussen 0,10 en 0,25 cent. Dit betekent dat de kosten per weergave van je videoadvertentie op dit platform tussen de 0,10 en 0,25 cent per weergave zullen liggen, afhankelijk van factoren zoals doelgroep, inhoud en concurrentie. Dit biedt een betaalbare optie voor bedrijven die hun merk willen promoten of leads willen genereren via videocontent op LinkedIn.

De achtergrond

In de wereld van digitale marketing is het meten van de ‘cost per view’ (CPV) essentieel voor het succes van video campagnes. Deze belangrijke metric biedt inzicht in de efficiëntie van een advertentiecampagne door de kosten te koppelen aan het daadwerkelijke aantal keren dat een video bekeken wordt. Door de CPV zorgvuldig te analyseren, kunnen marketeers de impact van hun uitgaven begrijpen en de return on investment (ROI) van hun campagnes optimaliseren.

Het nauwkeurig meten van de CPV stelt bedrijven in staat om hun advertentiebudget effectiever te beheren. Het helpt bij het bepalen of de kosten in verhouding staan tot het bereik en de betrokkenheid die ze genereren. Dit is cruciaal in een digitale omgeving waar elke klik, weergave en interactie telt en waar efficiëntie in advertentie-uitgaven een directe invloed heeft op de winstgevendheid.

De berekening

Om je CPV te berekenen, moet je de totale advertentiekosten (of ad spend) nemen en delen door het totale aantal weergaven.

Hier is de formule:

Formule kosten per weergave Stel dat je EUR 4.000 uitgeeft aan je advertenties en 12.000 weergaven ontvangt. Dan zou je je CPV als volgt berekenen:

CPV = EUR 5.000/15.000

CPV = EUR 0,33 cent per weergave.

CPV LinkedIn

Drie tips voor een lagere CPV

1 – Onderzoek wat een ideal bereik is. 

Als je doelgroep erg klein is dan loop je het risico dat je steeds meer gaat betalen om een maximaal bereik te realiseren. Stop met je campagne als je 60%-70% van je doelgroep hebt bereikt. En draai dezelfde campagne een aantal maanden later nog een keer.

2 – Kijk goed naar het gedrag van je doelgroep

Wanneer is je buyer of champion online? Als je je bijvoorbeeld richt op ondernemers dan is het verstandig om je campagne vroeg in de ochtend, in de avond of in het weekend te draaien. Dit zijn de momenten dat de ondernemer de tijd neemt voor educatie.

3 – Doe een A/B test

Er is op LinkedIn heel veel te doen over de juiste ‘hook’. Voor video is dit mogelijk nog belangrijker. Als het je namelijk niet lukt om iemand in de eerste 10 seconden te boeien zal je viewtime snel dalen. Je kunt op LinkedIn dit makkelijk testen door 2 of 3 video’s te maken waarvan alleen het begin net iets anders is.

Samenvatting

De CPV (kosten per weergave) op LinkedIn ligt tussen 0,10 en 0,25 cent, wat het een kosteneffectieve keuze maakt voor merkpromotie of leadgeneratie. Het succes van videoadvertentiecampagnes hangt sterk af van het meten en begrijpen van CPV, wat inzicht geeft in de efficiëntie van de uitgaven. Voor een optimale CPV is het essentieel om rekening te houden met het bereik, gedrag van de doelgroep en effectiviteit van de content, ondersteund door strategieën zoals A/B-testen. Dit alles draagt bij aan een gerichte en kosteneffectieve video marketing strategie.

Explore
Drag