Heb jij al een video email signature?
Een video signature is een simpele video marketing tactiek die mega-schaalbaar is. In het kort de voordelen op een rijtje:
- Het zorgt ervoor dat de ontvanger even pauzeert na het lezen van de mail
- Maak contact met de afzender op menselijk niveau
- Laat een effectieve indruk achter en laat de ontvanger (meestal) reageren.
Hieronder nog een aantal tips voor je video signature.
1. Neem een video op van 1-2 minuten
Neem zelf een korte, duidelijke video op, waarin je jezelf voorstelt en iets achterlaat om over na te denken.
Vanuit een video marketing perspectief kan dit bijvoorbeeld ook een tijdelijke video zijn die gelieerd is aan een evenement of onderdeel uitmaken van een andere video marketing best-practice.
2. Maak een video miniatuur
Om een miniatuur voor de video te maken, moet je een schermopname van de video maken.
Dit kun je kosteloos doen met de Vidyard plugin Verklein vervolgens de afbeelding en sla deze op in de vorm van een GIF- of JPG-bestand.
Deze afbeelding/miniatuur fungeert als een link naar je video.
3. Voeg de video handtekening toe aan de e-mail
Nu de video en je thumbnail klaar zijn, kun je deze meteen toevoegen aan je signature – dit maakt het prospecting met video nog effectiever.
Vergeet ook niet een indrukwekkend sms-bericht toe te voegen met de video-e-mailhandtekening
Zie jezelf nu beter in contact komen met klanten via je boeiende e-mails, en zorg er ook voor dat je een sterke oproep tot actie doet om de beste resultaten te zien!Er is echter een groot probleem.
‘Kopers’ lijken onbereikbaar en immuun voor bestaande communicatie middelen.
Zo is bijvoorbeeld de receptioniste tegenwoordig net een menselijk spamfilter met een ingebouwd afweersysteem dat lijkt op de Iron Dome – Oftewel, geen doorkomen aan.
Tegelijkertijd is er bij de koper altijd behoefte aan relevante content, op het juiste moment gedeeld en…precies, vanuit een relevante context.
Eerder deelde ik al met jullie in mijn blog ‘verkopen aan de krokodil‘, dat ons brein een filtersysteem heeft om onze neocortex te beschermen tegen informatie overload.
Iedere ‘koper’ wil dan ook zo snel mogelijk weten of je interessant bent, iets nieuws kan bieden en/of intrigeert alvorens jouw informatie met de lift naar boven mag op visite bij de neocortex. Pas dan is er aandacht voor jouw waarde als verkoper.
Bovendien is ons krokodillen brein gevoelig voor alles wat beweegt – mmm jammie HAP!