Skip links
social selling via linkedin

Social selling LinkedIn voorbeelden

social selling voor LinkedIn?Hoe kun je social selling voor LinkedIn toepassen met een conversie van 18%?

We zullen je dit aan de hand van 4 concrete social seling LinkedIn scenario’s laten zien. Aan het einde van dit blog nog een theoretische uitleg over de wijze waarop je social listening kunt toepassen.

4 x social selling met LinkedIn

-The Bug, We vinden een bug en maken de connectie op LinkedIn om de CMO te helpen.

-The Fast lane, een zeer persoonlijke aanpak waarbij deze persoon zelf vertelt over zijn band ‘the fast lane’.

-Mensen maken het verschil, Een ondernemer die zich expliciet uitlaat over zijn missie. Het is persoonlijk en emotioneel voor hem en dus een perfecte hook.

-De verkoop ‘hack’, Een IT security sales manager die zich uitspreekt over hacks. We gebruiken het woord als brugwoord. Zie in het social selling LinkedIn voorbeeld hoe dat werkt.Social selling LinkedIn scenario’s

LinkedIn voorbeeld 1: The ‘bug’

Geen antwoord op berichten en geen telefoonnummer, dus hoe kreeg ik de CMO te pakken? In dit social selling LinkedIn voorbeeld een uitgebreide uitleg van mijn aanpak waarbij ik me probeer in te leven in de klant. De customer journey is cruciaal voor deze organisatie. Als het belangrijk is voor hen, dan is dit het aanknopingspunt. Ik ga op onderzoek.

LinkedIn voorbeeld 2: The fast lane

Een creatieve manier om verbinding te maken is te begrijpen wat een persoon drijft naast zijn werk. In dit geval was het relatief eenvoudig, maar de kunst is de brug te slaan van ‘de ander’ naar jezelf of de oplossing die relevant is. Je kunt pitchen wat je wilt, maar je regel 1 is dat je pas kunt presenteren als de ander alert genoeg is om te luisteren.

Social selling via LinkedIn en het “klonk hem als muziek in de oren – een echte ijsbreker.”

LinkedIn voorbeeld 3: Mensen maken het verschil

Het is heel moeilijk om iemand niet te omarmen die jouw missie en waarden kent en deze weet te linken aan een pakkende pitch. De emotionele of zeer persoonlijke uitspraken zijn extra waardevol als de ondernemer zelf zich hierover uitspreekt.

In dit social selling LinkedIn voorbeeld een nadere uitleg over het gebruik van deze website als informatiebron.

LinkedIn voorbeeld 4: De verkoop ‘hack’

In dit 4e voorbeeld was het woord ‘hack’ relevant en goud waard om op C-level gesprek te komen. Deze sales manager post regelmatig en dit maakt het net wat makkelijker om met enige regelmaat te zoeken naar het haakje.

Bekijk hier het bruggetje via LinkedIn.

Social listening: reactiefAls je niet genoeg waarde kunt toevoegen door proactief te luisteren, is het misschien beter om reactief te werken.

Je volgt je belangrijkste prospects en je wacht op een trigger. Deze signalen bieden je relevantie en actualiteit omdat je prospect deelt wat waardevol is voor hem.

Laten we enkele voorbeelden van reactief luisteren bespreken:

Bedrijfsnieuws & updates

Bedrijfsnieuws en updates van je prospects of klanten zijn een geweldige manier om te begrijpen wat relevant is voor hen.

Een aantal voorbeelden:

  • Fusies
  • Jubilea
  • Nieuwe medewerkers
  • Onderscheidingen
  • Product Release(s)

Social selling training voor verkopers

Social selling training voor verkopers

Branche-updates

Een interview of artikel is een van de meest relevante manieren om in contact te komen met je prospect.

Een interview bevat vaak zeer persoonlijke uitspraken als je geluk hebt ook enkele gewaagde uitspraken.

Het gaat niet alleen om de inhoud. Een interview kan je een idee geven wie de persoon is. En dat helpt je om te beslissen wat je ‘tone of voice’ moet zijn.

Zeg niet: ik vond het interview met jou in x erg leuk

Zeg wel: ik heb erg genoten van je opmerking over de manier waarop… in het interview.

Wees specifiek over wat je leuk vond in het interview. Je hebt nu de optie om je competentie te demonstreren door je respons.

De 3% regel

Experts zeggen dat slechts 3% van je prospects op een bepaald moment in de tijd klaar is om te kopen.

Een waardevolle lead ontwikkelen kan dan ook 6-9 maanden duren, maar eenmaal een opportunity… en binnen 1-3 maanden is het deal or no deal.

Je hebt veel meer tijd om in een vroeg stadium van het koopproces een relatie op te bouwen, aangezien slechts een klein deel van je prospects zichzelf nog niet als koper zien. Dat komt later.

P.s Een waardevolle manier om het sales team te helpen om top of mind te blijven is het gebruik van video advertenties.

Explore
Drag