Skip links
video content marketing

Whitepaper marketing: Online 3x effectiever met video

Whitepaper marketing is sterker met video content.

“Zou jij nog je emailadres invullen als de whitepaper die je krijgt aangeboden niet meer is dan een simpele brochure van 4 pagina’s?”

Whitepaper marketing is ‘ouderwets’?

Heb je je als marketeer de laatste jaren niet afgevraagd:  “wat gebeurt er in de wereld waardoor whitepapers minder presteren?”

https://alon-2.wistia.com/medias/31c9nu75c2?embedType=async&videoFoam=true&videoWidth=736

En nu we toch bezig zijn…

Weet je nog wat het toppunt is van geduld? 

“Een vis op de muur tekenen en wachten totdat deze wegzwemt.” 

De tegenhanger is de realiteit van vandaag.

Wat is het toppunt van ongeduld?

“60 clips van een minuut kijken, omdat een film van een uur te lang is” Een aantal voorbeelden waarin we het ongeduld van de mens en dus ook de buyer terugzien.

  • Een emoji als reactie
  • Afkortingen gebruiken
  • Video’s versneld terugkijken

Volgens onderzoek zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op onze verminderde aandachtsspanne een toegenomen gebruik van sociale media.

De zogenaamde technologie ‘push’ heeft ons veranderd in dopamine machines – we willen zo snel mogelijk de beloning ontvangen voor de tijd die is geïnvesteerd.


Tegenwoordig hebben we zoveel informatie om te consumeren en gevoelsmatig zo weinig tijd om dat te doen.

Het is overduidelijk geworden dat onze hersenen een manier zoeken om ons te beschermen voor informatie overload.

Zie video.

Als gevolg hiervan hebben we onszelf in feite geconditioneerd om ons gedurende extreem korte perioden op dingen te concentreren voordat we onze neocortex aan het werk zetten. 

“Whitepaper marketing heeft zijn waarde, maar content wordt pas gelezen als het reptielenbrein zijn goedkeuring geeft en dat is waarom video content marketing kan helpen”

Alleen het zien van een gezicht maakt het al persoonlijk (zonder de video zelf te personaliseren).

  • Geschreven inhoud is moeilijker te personaliseren dan video.
  • Geschreven content valt niet direct op, je moet het eerst lezen.
  • Ons brein verwerkt video’s 60.000 keer sneller dan geschreven inhoud.
  • Een te grote nadruk op SEO-schrijven doet afbreuk aan het leesplezier.
  • De afwezigheid van afbeeldingen draagt ​​bij aan de ‘verveling’.


De voordelen van videoTegenwoordig is video de koning van je marketingmix.

Van YouTube tot Facebook tot LinkedIn tot Instagram tot TikTok. Een groot deel van de consument verschuift van tekst naar video content, omdat de impact groter is. 

“Sterker nog, 86% van de consumenten wil meer video content marketing zien van bedrijven” (Wyzowl)

 


Video in whitepaper marketing

Transformeer whitepaper marketing

Marketeers voorzien het sales team van brochures en whitepapers om te delen met klanten.

Maar de effectiviteit en impact van deze marketingmaterialen zijn beperkt.

Een video content marketing kennisbank kan een geweldige manier zijn om de effectiviteit en engagement te verhogen.  

Zie video hieronder voor meer informatie (vanaf 02:25).

Trailers voor betere whitepaper marketing

Whitepapers zijn de meest informatieve onderdelen van de contentstrategie.

Maar diezelfde whitepapers zijn vaak moeilijk te verteren vanwege hun lange lengte en droge informatie. Een video trailer heeft zoveel waarde, omdat in het meest ongustige geval – als alleen de video wordt bekeken – de impact vaak groter is dan een download die niet wordt gelezen. 

Video’s toevoegen in whitepapers (pdf klikbaar):

Ga voor de afwisseling.

Bied een samenvatting van onderwerpen in de vorm van video clips als onderdeel van een whitepaper. 

Het insluiten van korte video’s in een klikbare PDF helpt de lezer en de kijker in de consument te boeien.

Aanklikbare pdf-video’s maken de whitepaper ook aanzienlijk aantrekkelijker en bruikbaarder voor je doelgroep. 


Zelf kiezen we ervoor om steeds vaker een whitepaper om te zetten naar een longpage blog met veel video materiaal. Dit verhoogt de interactie en de drempel om de inhoud van whitepapers te lezen.
Het stappenplan voor whitepaper marketing met video contentWhitepaper marketing is geboren vanuit het idee dat het een manier was om kennis te delen in ruil voor de contactgegevens van een prospect. Vandaag de dag is er echter zoveel informatie ungated te verkrijgen dat het cruciaal is om te begrijpen of je daadwerkelijk unieke content deelt dat een emailadres rechtvaardigt.

Stap 1: Blauwdruk van whitepapers:

Bekijk allereerst welke whitepapers je hebt waarbij je  deze direct categoriseert op basis van kwaliteit en relevantie. 

Stap 3: Upgrade of downgrade

Upgrade whitepapers die waarde hebben door een video trailer toe te voegen op de whitepaper landingspagina. Voeg daarnaast video’s toe in het whitepaper. Daarnaast is het waardevol om whitepapers te downgraden tot een blog om zo toch waarde te geven zonder er direct iets voor terug te vragen. 

Stap 4: Meten en nieuwe content maken:

De statistieken geven je nu met video een groot aantal voordelen om conversie te meten van whitepaper landingspagina naar download en viewtime van de video’s in de whitepaper. Haalbare video marketing aanpakHaalbare video marketing aanpak

Conclusie:

In de huidige wereld van de korte aandachtsspanne is de effectiviteit van het geschreven woord aanzienlijk afgenomen in de awareness fase.

Het is belangrijk om de potentiële lezer direct duidelijk te maken wat hij kan verwachten van deze whitepaper. Een goede manier om dit mogelijk te maken is door video trailers onderdeel te laten uitmaken van de whitepaper landingspagina. Dit zorgt er namelijk voor dat de lezer vooraf begrijpt wat de whitepaper kan opleveren en het dwingt de content creator om beloftes waar te maken.

Daarnaast kan whitepaper marketing in waarde toenemen als er ook video’s worden toegevoegd in de whitepaper. Dit kan eenvoudig door links toe te voegen de pdf. Bovendien is de engagement veel beter meetbaar voor de content creator en werkt dit motiverend om whitepapers continue te verbeteren.

Het whitepaper vraagt om een upgrade en niet zozeer om een vervanging, maar zorg ervoor dat de waarde die je vraagt van de lezer goed genoeg is om een emailadres of andere contactgegevens hiervoor terug te vragen.

Biedt daarnaast de whitepaper ook ungated aan om zo beter te kunnen meten of de whitepaper waarde heeft. Denk aan gemiddelde leestijd of andere kpi’s die de waarde rechtvaardigen om deze ook gated aan te bieden.

Wat geldt voor video geldt ook voor het whitepaper. Alleen video is minder krachtig dan de combinatie met goede copy writing.

Als je meer wilt weten over content transformatie & video, bekijk dan het video marketing playbook om beter te begrijpen wat de mogelijkheden zijn. 

Explore
Drag