Skip links
3H model

3H Model voor video marketing

3H model voor video marketing

Het 3H model, dat staat voor Hero, Hub, Hygiene Content, is een raamwerk voor video content dat is ontworpen om te helpen bij het categoriseren en prioriteren van video marketing initiatieven

Het verschil tussen de 3H’s wordt mede bepaald door plek in de marketing funnel ( ToFu, MoFu of BoFu) frequentie, duurzaamheid en typen content.

Hero-content kan eenmalig zijn en is relatief kostbaar vanwege de high-end productie. Hub-content is vaak een serie van korte films en is bedoeld om één thema centraal te stellen. Help-content heeft de hoogste  frequentie en helpt in letterlijke zin bij het beantwoorden van specifieke klantvragen of actualiteit die periodiek kunnen wijzigen.

Wat is Hero-content?

HERO content is vaak een campagne, productlancering of bedrijfsfilm. Dit is de ‘Golden’ movie die gewoonlijk langer duurt om te produceren en een hogere productiewaarde heeft. De focus van HERO content ligt vooral op het creëren van Awareness.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Tv reclame,

Veelgebruikte productvideo’s

Bedrijfsfilms

Vaak wil je deze inhoud naar je publiek “pushen” via nieuwsbrieven, sociale media of vaak via betaalde media en als het even meezit pak je de virale flow van YouTube of misschien zelfs TikTok.

Deze stijl van inhoud is gedurfd en toont duidelijk een hoger investeringsnivo. Over het algemeen is de ROI voor een consument gedreven Hero video hoger dan in B2B vanwege de omvang van de doelgroep. Heldenvideo’s is een specialisme waarbij productie-expertise van professionele videografen en marketingbureaus hand in hand gaan.

Na het produceren van een stukje Hero-content, zullen bedrijven deze promoten en ervoor zorgen dat ze worden gezien via veel belangrijke marketingkanalen.

Wat zorgt voor goede heldeninhoud?

Goede hero-inhoud is indrukwekkend in beeld en kan een blijvende eerste indruk geven. Het kan gedurfd, humoristisch, intrigerend, inspirerend, educatief of al het bovenstaande zijn. Om deze reden heeft Hero-inhoud meer dan enige andere vorm een goed verhaal nodig. Het is belangrijk om authentiek over te komen, maar de film kan worden gemaakt door het eigen personeel of met behulp van acteurs.

Wat is Hub-inhoud?

Idealiter wordt hub-inhoud regelmatig gemaakt en op een vast tijdstip vrijgegeven. Het doel van dit soort inhoud is om klanten betrokken te houden. Het hoeft niet per se iets te zijn waar potentiële klanten actief naar op zoek zijn. Het gaat er vooral om dat je top-of-mind blijft als organisatie. Voorbeelden kunnen zijn:

Podcasts

Vlogs

Behind the scenes

Wat is Help-content?

Help-content is video content waar naar gezocht wordt door kopers en wordt ook wel ‘pull’-content genoemd. Dit type content is vooral waardevol om vragen te beantwoorden die spelen bij potentiële kopers. En is dus vooral bedoeld om te helpen – zoals in dit Q&A voorbeeld voor sales professionals

Voorbeelden zijn:

Instructievideo’s
Tutorials
Tips

De Help content is vluchtiger en heeft een bepaalde actualiteit, maar zal in de praktijk regelmatig moeten worden bijgewerkt om waarde te behouden.

“Authenticiteit is misschien een hol begrip, maar ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat mensen op de set zichzelf kunnen zijn”, Stefan Mandersloot – Filmmaker en Vennoot bij KorrelFilm uit Rotterdam

Het alternatief voor het 3H model

Het 3H model van Google is niet het enige model om je aan vast te houden. Het is echter wel dusdanig concreet en beproefd dat het een absolute aanrader is voor organisaties die zelf nog zoekende zijn om hiermee de video marketing strategie voor de lange termijn vorm te geven.

Mocht je nog pragmatischer willen starten kijken dan eens naar onze B2B best practices. 

Explore
Drag