Skip links
video marketing voorbeelden

Video marketing kennisbank

Video kennisbank

Meten is makkelijker met video marketing voorbeelden, maar waarom eigenlijk?

Wanneer je een brochure of whitepaper deelt in pdf vorm kun je niet meten of deze ook content ook is gelezen. Door video’s te hosten met een koppeling naar CRM is alles meetbaar. Denk aan views, aandachtspanne, maar ook de invloed van video op leads, opportunities en deals. In dit blog bespreken we een zevental video marketing examples die je kunt gebruiken voor het samenstellen van een uitgebreider video marketing playbook.

1 – Trailers van whitepapers

Goede content is net zoiets als een goed karakter.

We leren mens pas waarderen als we de persoon leren kennen.

We hebben nu eenmaal minder de tijd om mensen te leren kennen en daarom is video marketing zo krachtig.

Een persoonlijke video trekt namelijk op dezelfde manier de aandacht als een vriendelijk gezicht in ‘real life’.

Maak dan ook een video samenvatting van geschreven content – zie voorbeelden

Het is als de marketing video trailer van de nieuwe James Bond film (oke slecht voorbeeld die kaartjes bestel ik ook zonder de trailer te bekijken…maar uh, you get the picture).

2 – TIPS & FAQ

Wees transparant naar je klanten over de vragen die je krijgt en bouw veel sneller vertrouwen op met je doelgroep. Je hebt de ervaring en dat is altijd je voordeel als leverancier.

Mogelijk is het de 1e keer dat jouw potentiële klant kijkt naar een oplossing in de categorie die jouw oplossing representeert.

Wellicht is het de vervanging van een bestaande oplossing. De vervangingscyclus is misschien 3 jaar, maar mogelijk 5 of 7 jaar.

Jouw organisatie verkoopt echter op maandelijkse basis de oplossing die jouw prospect op dit moment evalueert.

Anticipeer en deel de tips vanuit de ervaringen die je hebt opgedaan.

Dit is een typische knowledge base asset die je kunt bijwerken met een halfjaarlijkse iteratie.

Bekijk hier een  video Q&A die is gemaakt op basis van een aantal veel voorkomende vragen die wij krijgen van onze relaties.

3 – Case studies

Als je case studies of testimonials op video vastlegt kun je deze embedden op de website of via email versturen aan prospects.

Zo zou je via een video call een kort interview kunnen afnemen met een klant of zelf een video kunnen maken. Vervolgens kun je deze later ter goedkeuring voorleggen. En dit hoeft niet perse een high-production video te zijn.

4 – De email signature

Waarschijnlijk heb je al iets van een company signature.

In een progressief scenario kun je met een email signature tool meer standaard signatures instellen per afdeling, intern of extern gebruik of event gebaseerd.

Als alternatief kun je ook een video maken van maximaal 60 seconden die iedere medewerker als zijn email handtekening kan gebruiken.

De email signature is een stuk persoonlijker met een video.

De meest persoonlijke signature is die van jezelf. Maak een korte pitch van 30 seconden over wie je bent en wat je kan betekenen voor je netwerk.

5- Productdemo’s

Je hebt een geweldig mooi portfolio producten, maar wat je hebt is uitgewerkt op papier.

Deze product brochures zijn belangrijk voor je prospects en klanten, maar het kan effectiever.

Het opbouwen van vertrouwen gaat sneller als je een video maakt van je product of oplossing.

Het is dan namelijk de combinatie van persoonlijk vertrouwen en het vertrouwen in het product, dat je met video kunt overbrengen.

Deze video’s zijn eenvoudig te maken met een kort script. Vanuit de ROI bekeken is de video vele malen sterker, omdat je niet alleen kunt nagaan of er op geklikt is, maar ook wat is bekeken door wie en wanneer.

En dit geeft je de feedback die nodig is om te bepalen of je content waarde heeft.Haalbare video marketing aanpakHaalbare video marketing aanpak

6 – ‘Welkom aan boord’

Hoe meer mensen jouw klant kent bij de organisatie waarvoor je werkt, des te groter het vertrouwen voor de lange termijn.

Een van de manieren om sneller een company-to-company relatie aan te gaan is een welkomstvideo te delen.

Bijvoorbeeld na het tekenen van de  eerste opdracht.

Zo leert de klant het bedrijf kennen en de mensen die er werken. Dit schept een natuurlijke band en geeft het gevoel letterlijk welkom te zijn.

Het meest ideale scenario is natuurlijk een gepersonaliseerde onboarding voor iedere nieuwe klant.

Echter, niet altijd realistisch.

Door een standaard video’s beschikbaar te stellen in het CRM systeem is het eenvoudig voor iedere verkoper om deze toe te sturen op ieder gewenst moment.

7 – De bedrijfsvideo

Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfsvideo te delen waarbij je de nieuwe klant een indruk geeft van de mensen die er werken. Het moment van versturen kan de setting van de bedrijfsvideo bepalen en meerdere video’s zijn dan ook mogelijk.

Denk aan een welkomstvideo, het voorstellen van het projectteam na het tekenen van een belangrijk contract of een speciaal moment.

En soms gewoon om te bevestigen dat een klant een goede keuze heeft gemaakt.

Conclusie


Video kan de journey personaliseren voor B2B kopers, maar niet elke persoonlijke outreach loont de moeite. Aandacht geven kost tijd en het is dan ook belangrijk om de mate van personalisatie af te wegen in termen van response, herbruikbaarheid, potentiële dealsize, ABM ja/nee en mogelijkerwijs nog vele andere criteria.

Daarnaast is mate van personalisatie en het moment in het marketing- en verkoopproces bepalend.

Verder hebben we een aantal video marketing examples niet benoemd, omdat deze van tijdelijke aard zijn. Denk aan video’s voor evenementen, seminars, workshops of video recruitment.

Deze video’s zijn dan ook niet altijd onderdeel van een knowledgebase vanwege hun beperkte houdbaarheid. Het is echter wel prettig om een aantal video marketing voorbeelden beschikbaar te hebben om zodoende sneller nieuwe video’s te kunnen maken voor marketeers en verkopers.

P.s Voor verkopers is het waardevol om te kijken naar onze tips voor de beste ROI met video prospecting.

Explore
Drag