Skip links
Waarom video marketing

Waarom video marketing?

Waarom video marketing?

Video is exponentieel effectiever dan tekst, omdat beeld  60.000 keer sneller in de hersenen wordt verwerkt dan het geschreven woord.

Boeiende video’s helpen marketeers en sales professionals om sneller de conversatie te starten. Een belangrijke reden is dat de persoonlijkheid van de organisatie doorklinkt in een video. Zelfs als een video niet is gepersonaliseerd. 


Hieronder een aantal video statistieken gevolgd door een vijftal redenen waarom video marketing een absolute winnaar is de komende jaren.

  1. 89% van de marketeers zegt dat video hen een betere ROI geeft in vergelijking met elke andere vorm van marketing, 83% van de marketeers zegt dat video hen helpt met 2,4x meer leads, en 87% van de videomarketeers zegt dat video meer verkeer naar hun website heeft geleid (Wyzowl)
  2. Videoberichten op sociale media krijgen 48% meer weergaven (The Marketing Helpline)
  3. Video is de belangrijkste vorm van media die door marketeers wordt gebruikt als contentstrategie (HubSpot)
  4. Videoberichten op LinkedIn worden 20 keer meer gedeeld dan andere contentformaten (LinkedIn)
  5. Videoberichten op Instagram krijgen twee keer zoveel betrokkenheid in vergelijking met andere soorten berichten (Search Engine Journal)
  6. 64% van de consumenten koopt een product na het bekijken van sociale video’s gemaakt door merken (Tubular Insights, 2017)
  7. 80% van de gebruikers kan zich een videoadvertentie herinneren die ze in de afgelopen 30 dagen hebben bekeken (Small Biz Trends)

1 – Video’s produceren wordt steeds makkelijker

“24% van de video marketeers starten met video in 2020. Hiervan zei 51% dat dit kwam omdat het gemakkelijker was geworden om in eigen beheer video’s te maken.”

2 – Video marketing verhoogt de vindbaarheid van content

Video SEO helpt de positie van je website op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERPs) te verbeteren.

Zo zorgt video er o.a voor dat bezoekers langer op een pagina verblijven. En dit is een cruciale ranking-factor voor Google. Volgens statistieken is de verblijftijd volgens diverse bron zo’n 34% hoger. 


Ook is gebleken dat website pagina’s die een video bevatten de kans om op de 1e pagina van Google te komen met 53x verhoogt.

Aan video statistieken dan ook geen gebrek. Ter lering en vermaak hieronder nog een aantal mooie uitschieters. 

3 – Hogere authenticiteit met video marketing

Zoals eerder aangegeven is de waardering van authentieke content door B2B kopers vele malen hoger. 

Maar liefst 90% waardeert authenticiteit bij het beslissen welke merken ze leuk vinden en ondersteunen.

En marketeers begrijpen hoe belangrijk authenticiteit is.


Zo zegt 83% van de marketeers dat authenticiteit erg belangrijk is voor hun merken.

En 61% geloven dat authenticiteit het belangrijkste onderdeel is van impactvolle inhoud.

Tegelijkertijd is een overweldigende 92% van de marketeers van mening dat de meeste inhoud die ze produceren authentiek is.

— Bekijk hier de 5 video marketing best-practices

(51% van de kopers is het daar overigens niet mee eens.)
Haalbare video marketing aanpakHaalbare video marketing aanpak

4 – Video is persoonlijker

Niets menselijks is mij vreemd’. Een uitspraak die goed samenvat wat de maatstaf is als het gaat om de verwachting van een goede video. 

Mensen doen zaken met mensen. En video is de meest menselijke manier om jezelf te presenteren op afstand. 

“Een tekst die raakt is in de regel geschreven door een ervaren schrijver, maar een video die raakt kan ook gemaakt zijn door de doorsnee collega”

5 – Video trekt de aandacht

“55% van de B2B kopers zegt dat als content niet binnen 1 minuut een piek in interesse geeft dan is het momentum voorbij. ” 

Het winnen van aandacht kan sneller met video. Uit diverse onderzoeken blijkt dat je aandacht van de buyer moet winnen binnen 10 seconden. In die zin is het niet anders dan een cold call

Een goede ‘hook’ bedenken is dan ook eminent en hyper-personaliseren is dan de best denkbare optie. Een volgende stap is zo snel mogelijk de engagement te triggeren. En dit kan met een interactieve video zoals hieronder is weergegeven.

Explore
Drag