Skip links
Relevantie sales pitch

Verhoog de relevantie van je sales pitch met AI

4x Sneller een relevante sales pitch

In de dynamische wereld van verkoop is tijd een cruciale factor. Het grondig doorlezen van jaarverslagen kan echter een tijdrovende klus zijn. Overweeg even: één enkel jaarverslag kan al snel 1 tot 2 uur van je tijd in beslag nemen. Vermenigvuldig dat met alle rapporten van potentiële klanten en concurrenten, en je praat al snel over honderden uren per jaar. Uren die je eigenlijk zou willen besteden aan het closen van deals.

Het regelmatig inplannen van leestijd voor deze verslagen lijkt een logische oplossing, maar in de hectiek van het verkopersleven is dit vaak niet realistisch. Hoe zou je het vinden om 80% van die tijd terug te winnen, dankzij AI?

Hoe AI je als verkoper kan helpen?

  1. Zoeken en Downloaden: Begin met het online zoeken naar het gewenste jaarverslag. Gebruik bijvoorbeeld Google en zoek naar ‘download jaarverslag’ of ‘download annual report PDF’.
  2. Selecteer de Relevante Informatie: Na het downloaden, open het verslag en kopieer de secties die relevant zijn voor jouw verkoopgesprek.
  3. Chat met ChatGPT: Ga naar ChatGPT en maak een gratis account aan. Plak de geselecteerde secties in de chat.
  4. Stel je Vraag aan de AI: Vraag ChatGPT specifiek naar de visie, business issues of strategische initiatieven die in het verslag staan.
  5. Review en Verfijn: Controleer de antwoorden van de AI. Niet tevreden? Verfijn je vraag en probeer opnieuw tot je de gewenste informatie hebt verkregen.

Met de informatie die ChatGPT je verschaft, kun je jouw belscript versterken en je sales pitch aanscherpen door zaken als visie, business issues en strategische initiatieven van het bedrijf te benoemen. Hiermee ben je direct relevant en to the point te zijn, omdat je nu een logische brug kunt slaan naar je oplossing of product.


AI-gedreven tools zoals ChatGPT zijn uitstekend uitgerust om grote hoeveelheden data snel te analyseren en relevante inzichten te bieden. Hierdoor kan je sneller anticiperen op trends, veranderingen in de markt en de behoeften van je klanten. Door deze inzichten te integreren in je sales playbook, kun je gestructureerde strategieën en tactieken ontwikkelen die inspelen op specifieke situaties. Stel je voor dat je in een verkoopgesprek direct toegang hebt tot relevante gegevens over een bedrijf, marktanalyses of zelfs sentiment analyses van sociale media over je prospect. Gewapend met de informatie uit je sales playbook en de real-time analyses van AI-tools, kan de manier waarop je verkoopt fundamenteel veranderen en je kansen op succes aanzienlijk vergroten.

Bovendien, in een tijd waarin de klant verwacht dat bedrijven proactief inspelen op hun behoeften en wensen, kan AI je helpen om aan deze verwachtingen te voldoen. Door AI in je verkoopproces te integreren, kun je jezelf positioneren als een vooruitstrevende en adaptieve verkoper die echt begrijpt wat zijn klanten willen en nodig hebben.

En mocht je nu denken dat het jaarverslag voor veel bedrijven op je prospectlijst geen verplicht nummer is…

Lees hier verder over een groot misverstand rond het jaarverslag.

Explore
Drag