Skip links
video marketing faq

Video marketing in 40 minuten (FAQ)

De meeste gestelde vragen over video marketing

In de snel evoluerende wereld van digitale marketing speelt video een cruciale rol in het bereiken en betrekken van prospects en klanten. Een goed doordachte video marketing strategie kan de sleutel zijn tot succes in elke fase van de marketingtrechter.

Hieronder een video van 40 minuten waarin we dieper ingaan op de essentie van video marketing en een aantal belangrijke vragen die we graag voor je beantwoorden onder deze video.

1. Hoe te starten met video marketing?

Het starten met video marketing is een cruciale stap om de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten en leads te genereren. Een effectieve aanpak is om te beginnen met het definiëren van duidelijke doelen en doelstellingen voor je video marketingstrategie. Je kunt bijvoorbeeld specifieke projecten of campagnes selecteren waarop je je wilt richten. Deze aanpak maakt het gemakkelijker om later meer gedetailleerde vragen te beantwoorden.

KPI’s (Key Performance Indicators) spelen een essentiële rol in het meten van het succes van je video marketing. Denk na over welke KPI’s het meest relevant zijn voor je doelstellingen. Viewtime en attention span zijn bijvoorbeeld waardevolle KPI’s die kunnen aangeven hoe boeiend je video’s zijn. Overweeg ook de waarde van het verzamelen van e-mailadressen in ruil voor het bekijken van video’s, aangezien dit kan leiden tot waardevolle leads.

Het identificeren van de vragen die je doelgroep heeft, is een kritische stap bij het plannen van je video content. Maak een lijst met deze vragen en bedenk hoe video’s kunnen helpen bij het beantwoorden ervan. Video’s moeten waarde toevoegen en problemen oplossen voor je potentiële klanten of bestaande relaties.

Video content kan variëren in type en stijl. Overweeg om bestaande content te “repurposen” voordat je geheel nieuwe video’s gaat produceren. Dit kan bijdragen aan je inbound marketingstrategie door middel van video SEO (Search Engine Optimization). Je kunt verschillende video typen combineren, zoals explainer video’s, how-to video’s en Q&A’s, om variatie te bieden in je content.

Het kiezen van de juiste distributiekanalen voor je video content is ook van cruciaal belang. Je doelstellingen en KPI’s kunnen je leiden bij de keuze van de beste kanalen. Denk aan platforms zoals YouTube, Instagram, TikTok, LinkedIn, Vidyard, Vimeo en meer. Effectieve video marketing vereist meetbare metrics en KPI’s, dus overweeg platformen die de prestaties van je video’s inzichtelijk maken.

Betrekking van interne teams, zoals het sales team, is van vitaal belang voor het succes van je video marketingstrategie. Het is essentieel dat meerdere mensen binnen je organisatie hun bijdrage willen leveren aan het maken van video content. Dit kan variëren van het delen van expertise in interviews tot het personaliseren van video’s voor leadopvolging.

Wat betreft tooling, je hebt vaak niet veel nodig om te beginnen met video marketing. Een smartphone, natuurlijk licht en een goede audiokit kunnen vaak volstaan. Er zijn echter verschillende online tools en platforms beschikbaar waarmee je video’s kunt opnemen, bewerken en meten. Overweeg tools zoals Riverside voor het opnemen van interviews en Vidyard voor video distributie en analyse.

2. Wat zijn enkele best practices voor video marketing?

Hier zijn enkele uitgebreidere details over de best practices die zijn genoemd in het artikel:

  • De Upgrade: Deze aanpak omvat het maken van korte video trailers om whitepapers samen te vatten. Dit verhoogt de betrokkenheid bij je content en kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen. Deze video’s kunnen worden ingezet op downloadpagina’s en zelfs worden gedeeld door het sales team.
  • De Multiplier: Deze strategie begint met een video podcast van 20-30 minuten of langer, gericht op het beantwoorden van waardevolle vragen voor je doelgroep. Vervolgens wordt deze podcast omgezet in een longpost blog van minstens 2.000 woorden en een whitepaper. Dit creëert talloze content-items vanuit één enkele podcast, die kunnen worden gedeeld via video platforms.
  • Het Evenement: Bij evenementen kun je video gebruiken om betrokkenheid te vergroten. Personaliseer video’s voor bestaande relaties en volg deze op met video om de respons te verhogen. Video kan een persoonlijk alternatief zijn voor telefonische opvolging.
  • De Nurture: Voor het ‘nurturen’ van contacten kun je video’s opnemen voor e-maildrips of journeys. Dit stelt prospects in staat om zelf te bepalen wanneer ze de volgende stap willen zetten in het koopproces. Deze aanpak kan de betrokkenheid vergroten en vertrouwen opbouwen.
  • De Net Promoter Score: Verbeter de Net Promoter Score (NPS) door video toe te voegen aan enquêtes. Dit maakt de ervaring persoonlijker en kan de responspercentages verhogen. Interactieve NPS-routes met video kunnen de betrokkenheid verder verhogen.
  • Het Interview: Het houden van online interviews met collega’s is een eenvoudige manier om waardevolle content te creëren. Dit kan leiden tot waardevolle inzichten en kennisdeling binnen je organisatie. De video’s kunnen worden bewerkt en gedeeld via verschillende kanalen.

3. Wat zijn enkele aanbevolen video marketing tools?

Voor video marketing heb je vaak niet veel geavanceerde tools nodig. Een smartphone, natuurlijk licht en een goede audiokit kunnen volstaan voor basisopname. Echter, als je meer geavanceerde opnamen en bewerkingen wilt, kunnen tools zoals Riverside voor opnames en bewerkingen en Vidyard voor distributie en analyse handig zijn. Riverside kan helpen bij het opnemen van interviews en biedt een platform om video’s te bewerken. Vidyard biedt uitgebreide analyse- en distributiemogelijkheden.

4. Waarom is betrokkenheid van interne teams belangrijk voor video marketing?

De betrokkenheid van interne teams, met name het sales team, is van essentieel belang omdat zij een direct belang hebben bij het succes van video marketing. Verkopers kunnen marketing video’s gebruiken in context van een 1:1 gesprek door een relevante tekst aan toe te voegen.

5. Wat is het belang van betrokkenheid van interne teams bij video marketing?

De betrokkenheid van interne teams, vooral het sales team, is van vitaal belang omdat zij een direct belang hebben bij het succes van video marketing. Sales kan video’s personaliseren en inzetten als krachtige hulpmiddelen om leads te converteren en relaties te versterken. Ze kunnen video’s contextueel aanpassen en gebruiken om vertrouwen op te bouwen bij prospects en klanten. Het sales team kan ook waardevolle feedback geven over de effectiviteit van video’s in de praktijk en suggesties doen voor verbetering.

6. Welke video marketing tools worden aanbevolen voor succes?

Er zijn verschillende video marketing tools die nuttig kunnen zijn voor succes:

Riverside: Dit platform is handig voor het opnemen van online interviews en biedt de mogelijkheid om video’s te bewerken. Het is vooral nuttig voor het creëren van interviewstijl video content.

Vidyard: Vidyard biedt uitgebreide analyse- en distributiemogelijkheden. Het stelt je in staat om video content te meten en te analyseren, waardoor je inzicht krijgt in de prestaties ervan.

YouTube: YouTube is een populair platform voor het hosten en delen van video content. Het heeft een breed bereik en biedt tools voor het beheren en analyseren van je video’s.

LinkedIn: Voor B2B-marketing kan LinkedIn een krachtig platform zijn om video’s te delen en te verspreiden naar een professioneel netwerk.

Vimeo: Vimeo is een alternatief voor YouTube en biedt een platform voor het hosten van video content met aanvullende functies voor privacy en samenwerking.

7. Hoe kan video marketing bijdragen aan de Net Promoter Score (NPS)?

Video marketing kan bijdragen aan het verbeteren van de Net Promoter Score (NPS) door de customer experience te verbeteren. Vaak is het bevragen van klanten via de NPS enquete onpersoonlijk, wat kan resulteren in een lage respons. Door video toe te voegen aan de NPS-enquête wordt de ervaring persoonlijker en kan de betrokkenheid van klanten worden verhoogd. Dit kan resulteren in een hogere NPS, omdat klanten zich meer gewaardeerd en gehoord voelen.

8. Wat zijn enkele voordelen van het uitvoeren van interviews voor video marketing?

Interviews zijn een waardevolle bron van content voor video marketing. Enkele voordelen van interviews zijn:

Gemak: Interviews kunnen eenvoudig worden opgenomen via online tools zoals Zoom, waardoor de drempel om collega’s te betrekken bij het maken van video content laag is.

Kennisdeling: Interviews bieden de mogelijkheid om de kennis en expertise van collega’s vast te leggen en te delen met het publiek. Dit kan waardevolle inzichten bieden.

Persoonlijkheid: Interviews kunnen een persoonlijke touch toevoegen aan je video content, omdat kijkers direct betrokken worden bij de gesprekken.

Hergebruik: Interview video’s kunnen worden opgesplitst in kortere fragmenten en worden gebruikt in verschillende contentvormen, zoals blogs, white papers of LinkedIn-posts.

9. Hoe kunnen de video marketing scenario’s worden hergebruikt door verkoopteams?

Alle video marketing scenario’s kunnen worden hergebruikt door verkoopteams. Video’s kunnen worden opgesplitst in korte fragmenten en worden opgenomen in een video knowledge base. Deze fragmenten kunnen worden gedeeld met prospects en klanten via e-mail en platforms zoals LinkedIn. Door video marketing platformen zoals Vidyard te gebruiken, kunnen verkoopteams de impact van video content meten en opvolgen.

10. Waarom is een duidelijk playbook belangrijk voor video marketing?

Een duidelijk playbook is belangrijk voor video marketing omdat het richtlijnen en doelstellingen vaststelt in relatie tot de KPI’s die in elke fase van de funnel een rol spelen. Het biedt een gestructureerde aanpak voor het creëren en inzetten van video content. Met een playbook kunnen teams beter begrijpen hoe video marketing past in de bredere marketingstrategie en kunnen ze effectiever samenwerken om de doelen te bereiken. Het helpt bij het verminderen van willekeurige experimenten en zorgt voor een consistente, meetbare aanpak van video marketing.

Conclusie

In de snel evoluerende wereld van digitale marketing speelt video een cruciale rol in het bereiken en betrekken van prospects en klanten. Een goed doordachte video marketing strategie kan de sleutel zijn tot succes in elke fase van de marketingtrechter.

Om te beginnen met video marketing, is het essentieel om duidelijke doelen en doelstellingen te definiëren. Denk aan relevante KPI’s om succes te meten, zoals viewtime en attention span. Identificeer de vragen van je doelgroep en gebruik video’s om ze te beantwoorden. Overweeg bestaande content te gebruiken en kies de juiste distributiekanalen, zoals YouTube, Instagram, of LinkedIn.

Betrek interne teams, vooral het sales team, om video’s te personaliseren en leads te converteren. Gebruik tools zoals Riverside voor opnames en Vidyard voor analyse.

Best practices omvatten verschillende strategieën, zoals het upgraden van bestaande content, het vermenigvuldigen van video podcast content, het gebruik van video bij evenementen en het ‘nurturen’ van contacten met video’s.

Het toevoegen van video aan NPS-enquêtes kan de betrokkenheid van klanten vergroten en de score verbeteren. Interviews zijn waardevolle bronnen voor content, terwijl verkoopteams video’s kunnen hergebruiken in hun interacties met prospects.

Een duidelijk playbook is belangrijk, omdat het richtlijnen en doelstellingen vastlegt voor een gestructureerde aanpak van video marketing, waardoor teams effectiever kunnen samenwerken en consistente resultaten kunnen behalen.

Explore
Drag