Skip links
Sales boeken

De beste sales boeken voor persoonlijke groei (2022)

Sales boeken top 20

Als het gaat om een sales boeken top 10 dan is de lijst al heel snel ingevuld door een aantal klassiekers, maar er zijn een aantal macro-economische trends die voor mij persoonlijk veel invloed hebben op de lijst. Dus voordat ik mijn lijstje deel, zou ik graag eerst een drietal trends willen benoemen die ervoor zorgt dat de top 10 er toch iets anders uitziet.

Privé/werk balans

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we als mensen anders zijn gaan nadenken over onze tijd en energie. Thuiswerken, Zoom calls en de digitale handshake zijn de overblijfselen van het post-covid tijdperk. Ook verkopers zijn anders gaan nadenken over hun privé en werk balans om meerdere redenen. Er is waarschijnlijk geen weg meer terug. Koper begrijpen dat een groot deel van de relaties ook digitaal kunnen worden opgebouwd via de vele kanalen die online beschikbaar zijn.

Mentale gezondheid

Hyves, Facebook, LinkedIn heeft ons sinds 2007 geïnspireerd om op een andere manier met elkaar in contact te blijven. Tegelijkertijd zijn de prikkels eindeloos en uit onderzoek blijkt dat de iets te mooie voorstelling op social media een zware wissel trekt op onze mentale gezondheid. Daarnaast lijkt het erop dat de pandemie een accelerator is geweest die ons heeft laten beseffen dat onze mentale weerbaarheid afneemt, omdat fysiek contact toch echt tot onze basis behoeften kan worden gerekend – empathie is dan ook belangrijker dan ooit

De behoefte aan transparantie

Het digitale tijdperk heeft er o.a voor gezorgd dat de informatie asynchroniteit tussen koper en verkoper drastisch is verkleind. Zo laat het merendeel van de kopers laat zich niet meer informeren door verkopers in de eerste fasen van het koopproces, omdat informatie reeds online beschikbaar is. Kopers zijn zich echter veel beter bewust van misinformatie en doen veel aan hoor en wederhoor bij relaties en via online reviews. Kopers zijn niet meer bereid om een droom te kopen en hebben behoefte aan transparantie.

Top 20 boeken voor de moderne verkoper

In het licht van de voorgenoemde trends is dit mijn top 20 in willekeurige volgorde:

1 – The challenger sales – Matthew Dixon

2 – The art of learning – Josh Waitzkin

3 – Steven Covey – 7 habits of highly effective people

4 – To sell is human – Daniel Pink

5 – Drive – Daniel Pink

6 – The greatest salesman in the world – Og Mandino

7 – The Go-giver – Bob Burg

8 – Give and take – Adam Grant

9 – Objections – Jeb Blount

10 – Ziglar on Selling – Zig Ziglar

11 – Never Split the Difference – Chris Voss

12 – The referral code

13 – Mindset – Carol Dweck

14 – Tribe of Mentors – Tim Ferriss

15 – The transparancy Sale – Todd Caponi

16 – Flip the script – Oren Klaff

17 – Four hour work week – Tim Ferriss

18 – Instant Influence – Michael Pantalon

19 – Speed of Trust – Stephen Covey

20 – Show your work – Austin Kleon

Explore
Drag