Skip links
podcast voor IT dienstverleners

De meerwaarde van Playbooks voor IT Dienstverleners

Video Podcast voor IT dienstverlener en MSP

TheNextSales en WM Studio’s starten een video podcast voor IT dienstverleners en MSP’s. Deze serie, die in 2024 start, belooft een diepgaande duik te nemen in de wereld van playbooks en hun onmisbare rol in het vormgeven van succesvolle IT-dienstverlening. Door de unieke combinatie van deskundige inzichten en real-life voorbeelden, zal de serie luisteraars voorzien van praktische kennis en strategieën, specifiek gericht op Recruitment, Marketing, Sales en Consultancy. Met een reeks aan boeiende gasten, van ervaren IT-professionals tot vernieuwende denkers in de branche, is deze podcast een must-listen voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd in de IT-sector.

De Focus van de Podcast

Deze podcastreeks zal bestaan uit vier thematische series, elk gewijd aan een van de playbooks ontwikkeld door TheNextSales: Recruitment, Marketing, Sales en Consultancy. WM Studio’s zal de productie en regie voor haar rekening nemen en aanschuiven als gesprekspartner. Deze opzet stelt ons in staat om elk gebied grondig te verkennen en onze luisteraars van gedetailleerde, praktisch toepasbare inzichten en strategieën te voorzien, specifiek afgestemd op hun behoeften in de IT-sector.

Een van de meest opwindende aspecten van deze podcastserie is de betrokkenheid van diverse gasten, die elk hun unieke perspectieven en expertise zullen delen. Deze gasten, variërend van ervaren IT professionals tot toonaangevende strategen en innovators, zullen diepgaande gesprekken voeren over de uitdagingen en kansen in de IT-sector en hoe playbooks kunnen helpen om deze aan te pakken.

1. Recruitment Playbook: Talent Aantrekken en Behouden

In afleveringen gewijd aan het Recruitment Playbook, zullen de gesprekken zich toespitsen op de uitdagingen van talentwerving in de IT-sector. Gasten zullen bespreken hoe IT-bedrijven zich kunnen onderscheiden in een concurrerende markt en de beste talenten kunnen aantrekken en behouden.

2. Marketing Playbook: Een Authentiek Merkverhaal Vertellen

De afleveringen die het Marketing Playbook behandelen, zullen de kracht van effectieve marketing in de IT-dienstverlening onderzoeken. Gasten zullen strategieën bespreken voor het bouwen van sterke merken en het effectief overbrengen van deze merkboodschappen door middel van innovatieve marketingtechnieken.

3. Sales Playbook: Methodisch Verkopen voor Groei

Sales, een kritisch aspect van elke IT-onderneming, zal in detail worden besproken in afleveringen over het Sales Playbook. Deze gesprekken zullen zich richten op het ontwikkelen van methodische verkoopstrategieën die helpen bij het consequent en effectief sluiten van deals.

4. Consultants Playbook: De Consultant als Sleutel tot Verkoop

Tot slot zullen in de afleveringen over het Consultants Playbook de unieke uitdagingen en kansen voor consultants in de IT-sector worden belicht. Deze discussies zullen zich richten op hoe consultants kunnen fungeren als effectieve verkopers en vertrouwensadviseurs voor hun klanten.

De Podcast als Bron van Inspiratie en Kennis

Deze podcastserie belooft niet alleen een bron van diepgaande kennis te zijn, maar ook een platform voor inspiratie. Luisteraars kunnen waardevolle lessen en inzichten verwachten die ze kunnen toepassen in hun eigen praktijken, en zo bijdragen aan de groei en het succes van hun IT-ondernemingen.

Houd onze kanalen in de gaten voor de aankondiging van de eerste aflevering en bereid je voor op een reeks fascinerende gesprekken die de kracht van playbooks in de IT-dienstverlening onthullen.

We hopen je daar te zien!

Explore
Drag