Skip links
in gesprek met taxi chauffeur

Het hoofd zit niet voor niets hoger dan het hart…

In gesprek met de taxi chauffeur…

Ik kom binnen en vertel hem dat hij bij het verkeerde gebouw was gestopt. “Ik ben geen ervaren taxichauffeur en doe dit bovendien voor de lol. ik heb vele jaren in het leger gezeten en ging op 43-jarige leeftijd met pensioen, dus dan heb je tijd over”, zegt hij vastberaden.

En dan uit het niets zegt hij ineens:

“Jij bent geduldig en kunt luisteren, dat zie ik.”

“Dat was mijn fout in het leven, geen geduld en een zeer moeizaam huwelijk als gevolg. Ik wil scheiden, maar mijn vrouw laat het niet toe. We hebben een huis dat miljoenen waard is. En ze kan 80% van de opbrengst krijgen als ze me laat gaan na 40 jaar huwelijk, maar dat doet ze niet.

“Een relatie is moeilijk. Het is net als met eieren. Erg breekbaar en te hard knijpen zorgt voor ellende”

Ik begrijp het niet. Ze geeft me geen aandacht of liefde, maar ze wil ook niet dat we uit elkaar gaan. We hebben vijf kinderen en zij kiezen de kant van de moeder. Ik neem het hen niet kwalijk, maar het is wel moeilijk en dan komt hij met een wijze les:

“Ik volgde altijd mijn hart, maar dat is niet goed. Het is niet voor niets dat het hoofd hoger zit dan het hart.”

“Als je luistert kun je wat leren, maar ik ben een prater zoals je kunt horen. “

Als we aankomen op het vliegveld bedankt hij me voor de leuke rit. “De 40 minuten gingen voorbij als sneeuw voor de zon”, zegt hij vervolgens.

Ik wens hem veel geluk en vertel hem dat hij misschien een aantal zaken moet heroverwegen. Ik schud zijn hand en pak mijn tassen.

“Neem de tijd”, zegt hij tot slot.

En zo toont hij toch nog zijn geduld.

Goed luisteren opent zoveel deuren die anders gesloten blijven.

Explore
Drag