Skip links
sales productiviteit

Sales productiviteit met 250.000 kilometer per jaar?

Sales productiviteit

Hoe kun je je sales productiviteit hoog houden als je continue onderweg bent?

Als sales ondernemer is het normaal om te reizen. 

Het is echter niet altijd productief. Aan het begin van mijn carrière lag mijn gemiddelde kilometerstand rond de 60.000, daalde naar 40.000 en later naar 30.000 zonder aan productiviteit in te boeten, maar plotseling liep het op tot 250.000 kilometer per jaar.

Waarom?

Het is augustus 2015 en ik emigreer naar Israël. Na onze beslissing vertelde ik mijn beste vrienden en nog een handvol mensen over deze uitdagende stap.

Ik heb met mijn gezin afgesproken dat ik niet meer dan 10 werkdagen per maand naar Nederland zou pendelen voor werk. Het tweede jaar groeide mijn enthousiasme om het nog meer mensen te vertellen.

Het ging namelijk de goede kant op, dus ik vertelde wat meer mensen wanneer ik er zin in had. Er waren van mij geen Linkedin posts of Twitter posts over mijn emigratie. Ik denk dat niemand ooit heeft gemerkt dat ik 3.500 kilometer verwijderd was van mijn relaties in Nederland.

Er is een voor de hand liggende reden… het maakt niemand iets uit.

Het draait om productiviteit.

En gelijk hebben ze.

Het gaat er niet om hoeveel tijd je werkt, reist, er druk uitziet, druk bent of wat dan ook.

Het gaat maar om één ding.

Blijf productief en verbonden! 24 maanden later kon ik met vertrouwen zeggen dat ik geslaagd was voor mijn eigen examen.

Laat me enkele redenen delen hoe ik productief bleef.

Het is alsof je je kind een kamer vol uitgepakt speelgoed geeft en hem vraagt ​​te spelen met wat hij maar wil. Het resultaat zal zijn dat je kind niet kan kiezen, waarschijnlijk wel elk stuk speelgoed zal aanraken en van streek zal raken omdat hij niet aan spelen toekomt. Dit geldt overigens ook voor volwassenen.

Elke dag één bonusuur

Het is slechts een uur later in Israël en dat is een groot voordeel.

Nadat ik mijn zoon naar school heb gebracht, is het pas 7 uur in Nederland en dit betekent dat ik de controle over mijn dag heb.

Ik kan koffie zetten, mijn e-mail checken, mijn activiteiten bekijken en mijn prioriteiten stellen en dat alles voordat de dag in Nederland begint. Heerlijk.

Het is maar één voorbeeld, maar het grootste productiviteitsverlies is wanneer je je dag begint zonder plan. Wanneer dit gebeurt, word je onderdeel van het plan van iemand anders – mijn playbook zag er inmiddels heel anders uit dan de meeste van mijn collega verkopers.

Geen files

In Nederland was het ongeveer 1,5 uur per dag in de auto van huis naar kantoor en terug, maar over het algemeen geen stress tijdens het rijden.

Geweldige wegen, geduldige mensen, geen autoraces en je kunt bijna overal je auto parkeren.

In Israël, uhm… misschien ietsje anders of eerlijk gezegd…gewoon niet te doen.

Welkom in de verkeersjungle van Israël. Voor mij is er echter geen reden om overdag de weg op te gaan, dus weer wat productiviteit gewonnen.

Vluchttijden

Ten tweede is het maar vier uur vliegen. Op zondagavond vliegen naar Nederland is bijna perfect.

Het is namelijk dan geen weekend in Israël, dus ik zal geen kostbare tijd verliezen met mijn gezin met dit specifieke vluchtschema.

Over het algemeen vlieg ik vrijdagochtend vroeg in de ochtend terug en ben rond het middaguur in Israël. Van deur tot deur is mijn beste tijd 6 uur en 15 minuten.

Ben je wel eens van Rotterdam naar Delfzijl en terug gereden? Dat is wat ik bedoel. Als je erover nadenkt om in het buitenland te gaan wonen.. het woon-werkverkeer zou je niet moeten stoppen.

Productiviteitsvlucht

Productiviteit! Jouw missie is belangrijk.

Productiviteit was altijd belangrijk voor mij, maar nu werd het cruciaal.

Ik voelde me ook meer verantwoordelijk om productief te zijn, aangezien het mijn missie was bij Silverside is om kenniswerkers te helpen productiever te zijn op persoonlijk, team- en organisatieniveau.

Een verhoogde verantwoordelijkheid geeft op een natuurlijke manier meer focus.

Vertragen

Ja, alles om ons heen gaat sneller, maar dat betekent niet dat je moet volgen. Je hebt een keuze.

“Bepaal je eigen tempo, want de snelheid van technologie kan je niet bijbenen”.

Bouw eerst routines in en gebruik daarna samenwerkingstechnologie.

Dat kan Office 365, SharePoint, IBM Connections, Jive, Salesforce zijn, het maakt niet zoveel uit.

Gebruik technologie met beleid of het wordt je beul.

Vraagje?

Wat zou je voorkeur hebben als je moest kiezen? Nul technologie maar een gedisciplineerde werkwijze of geweldige technologie en geen werkwijze. Ik geloof dat de meeste mensen het laatste zouden zeggen, maar de realiteit is dat waarschijnlijk 80% van alle mensen meer tools hebben dan discipline.

Een beetje geluk

Slechts 2 maanden nadat we zijn geëmigreerd, kondigt Easyjet aan naar Tel-Aviv te vliegen. Nu had ik naast Transavia nog een betaalbare optie.

En als je denkt dat het duur is, hierbij mijn frame van denken. Vliegen naar Tel-Aviv vanuit Amsterdam is net zo duur als een taxi nemen van Rotterdam naar Amsterdam (80 kilometer).

Het is ook niet lang daarna dat een van onze meest gewaardeerde klanten een Israëlisch bedrijf overneemt. Wat een geweldige timing.

Ik herontdek de trein, Uber, Teams, Zoom en andere virtuele tools de geweldige mogelijkheden die we tegenwoordig in het algemeen hebben om te reizen.

Sales productiviteit na 2019

Eind 2019 verandert er veel voor de wereld vanwege de pandemie.

Een paar maanden voordat Covid-19 toeslaat en we ons moeten herbezinnen over productiviteitsvraagstukken, starten ik samen met mijn broer Alon theNextSales.

We zijn het er namelijk over eens dat het sales leven vele malen beter is en productiever als je kunt werken op een manier die bij je levenswijze past.

En in ons geval dicht bij onze familie en kinderen in Israël.

Een digitale manier van verkopen kan een grote bijdrage leveren in je levensgeluk en 250.000 kilometer reizen is nu jaren later gelukkig ondenkbaar.

Het is alsof je je kind een kamer vol uitgepakt speelgoed geeft en hem vraagt ​​te spelen met wat hij maar wil.

Het resultaat zal zijn dat uw kind niet kan kiezen, waarschijnlijk elk stuk speelgoed zal aanraken en van streek zal raken omdat zijn netto speeltijd bijna nul zal zijn.

Dit geldt overigens ook voor volwassenen.

Ook kom ik erachter dat het verkopen op afstand nog slimmer kan.

Het is voor mij bovendien een trigger geweest om beter na denken over een digitale manier van verkopen. We starten in het najaar van 2019 theNextSales met als doel verkopers te helpen hun sales productiviteit te verhogen en sneller vertrouwen te winnen.

Explore
Drag